Przegląd po długiej przerwie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa przeglądu jeżeli auto było bez niego przez dłuższy czas.
Mój Fiat miał ostatni przegląd robiony w 1998r później stał nieruszany.
Słyszałem że w takim przypadku przegląd jest dokładniejszy i droższy. I czy wykonuje się go na normalnej stacji kontroli pojazdów.
Może ktoś miał jakieś doświadczenia w takiej sprawie???

pierwsze slysze, kiedys kupilem fiata ktory nie mial przegladu od dluzszego czasu i przeglad kosztowal normalnie, wazne zeby wszystko bylo oki, zawsze zreszta mozez zalatwic sobie na boku, gosc ci podstepluje dowodzik ze auto sprawne i po krzyku a wydasz tyle co zwykle czyli chyba 92 czy 94 zł nie pamietam iel

Mam pytanie techniczne:

czy można holować pojazd bez ważnego przeglądu?

można, ale policja nie może Cie złapać

nie, tylko laweta, gdyż pojazd może mieć uszkodzone np. hamulce

Cytat:
2005-06-09 22:58:51, GDA pisze:
Mam pytanie techniczne: czy można holować pojazd bez ważnego przeglądu?

raczej nie bo według naszego prawa jak nie ma przeglądu to z założenia nic w nim nie jest sprawne

Ok dzięki - to już wiem
czy jest sprawne to się okaże

Cytat:

Ooo szykuje sie nowy nabytek, czuje to w kosciach! Juz sie ciesze

Pozdrawiam
Adamus

PS
Z (legalnego) holowania nici

Dokładnie, nici z legalnego holowania, jak kiedyś z tata mieliśmy holować mojego MRa, to najpierw tata przejechal sie trasa która mieliśmy jechac i sprawdzal czy jest czysto, po czym wrócił i szybko przejechaliśmy, udało sie, a juz drugi raz tak holowalismy go bez oc i przegladu wiec jestem do przodu o pare tysi hehe pozdroo

Cytat:
2005-06-09 23:17:28, adamus pisze:
Ooo szykuje sie nowy nabytek, czuje to w kosciach! Juz sie ciesze

Czyżby "GKA 93 .." i jeszcze dwie cyferki, z roku '70 ?? Też mam chrapkę, ale na Twoje szczęscie GDA, za daleko

Cytat:
2005-06-09 23:48:01, MacioBA pisze:
Czyżby "GKA 93 .." i jeszcze dwie cyferki, z roku '70 ?? Też mam chrapkę, ale na Twoje szczęscie GDA, za daleko

I całe szczęście że jest daleko Dla Ciebie mam TO >>>

Cytat:
2005-06-09 23:52:20, GDA pisze:
I całe szczęście że jest daleko Dla Ciebie mam TO >>>

Heh wersja podobna do mojej, nawet błotniki juz MRowskie
GDA co Ty kombinujesz?????? pozdroo

Cytat:

Można, ale musi mieć OC i sprawne hamulce oraz układ kierowniczy,
Holowałem wraka mojego kolegi, niebieski sprawdził działanie hamulców, zapytał dokąd się udajemy i na odpowiedź że do warsztatu - poprosił nas o ostrożną jazdę.

Legalne rozwiązanie jest następujące ( w przypadku gdy kupujesz auto bez ważnego przeglądu): idziesz do Wydziału Komunikacji, wykupujesz próbne tablice, na nich legalnie jedziesz na przegląd i dostajesz już potem normalne tablice i normalny dowód.
No ale tak sie powinno robic legalnie co nie oznacza że tak się robi - po prostu szkoda keszu a są prostsze metody

Cytat:
TO >>>

Też daleko no i te błotniki
Szukam dalej

A ten z '70 - tego w dobrej cenie No i zapowiada się wyśmienicie Powodzenia Krzysiek!!!

Maciek - nie dziękuję aby nie zapeszyć już dziś wszystko będzie wiadomo

Andrzej - a jednak jest wyjście, dzięki za ta sugestie

No ładnie GDA, Macioba juz mi powiedział o co biega, trzymam kciuki !!!!!!! musi sie udać !!! pozdrawiam

Ajajajaaaaaj W końcu ojciec założyciel kupuje prawdziwe auto
Gratulacje

a co z Caro?

Cytat:
2005-06-09 23:00:49, cwaniak pisze:
nie, tylko laweta, gdyż pojazd może mieć uszkodzone np. hamulce

no nie do końca prawda
można holować tylko że na sztywnym holu takowy nabyłem swego czasu za rozsadne pieniądze
w przypadku holowania auta w razie stłuczki czy czegos takiego najwazniejsze jest aby auto holujące miało ważny przegląd i OC