Skur***syny znowu zbili mi szybkę....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie na chamstwo w tym miescie nie ma rady.Juz 3 raz odkad posiadam Omege wybili mi szybke(ta najmniejsza w prawych tylnych dzrzwiach).Ale zastanawia mnie to dlaczego zawsze ta musi poleciec??TAk ich to przyciaga??No jak dorwe to rece poupierdalam skurwysynom.Przeciez ja wkoncu zamiastjezdzic autem bede wstawial same szybki...Przeciez to zwariowac idzie.NAwet chamów alarm nie odstraszyl.Juz nie wiem co mam zrobc by moje autko zostawili w spokoju.MAcie jakes pomysly???

ku..... a wydawało by sie że to takie święte miasto

Ogladajac dokladniej auto zauwazylem ze wkladka tez jest zdewastowana.No ja skurwieli dopadne to wywioze chuji do lasu.Ale co Omega to Omega.Z kolega probowalismy otworzyc zaryglowane drzwi od srodka,a tu autko mile mnie zaskoczylo.NIE OTWIERA SIE To dlatego nic z autka mi nie zginelo.Ale szybe tak czy tak trzeba kupic,a zamek zlikwiduje wogole...

Ps. Przepraszam za te wulgaryzmy,ale nerwy mi puszczają...
Pozdrawiam

W samochodach firmowych w firmie w której pracuje.Tylne szyby te od pasażerów i od klapy bagażnika /kombi/ są oszklone jakimś tworzywem sztucznym - b.wytrzymałym.Kiedyś spadł nam na takie auto wózek transportowy z paletą i nic!!!Drobna rysa. Jak to wygląda od strony prawnej nie wiem ale w tym wypadku można było zapomnieć o wybiciu takiejszyby nawet cegłą.

Stary na to nie ma rady - już sam się przekonałem bo ostatnio porysowali mi cały bok i ukradli lusterka ale ponoć omcie tak kuszą - to jestem w stanie zrozumieć , teraz stawiam na parkingu i tobie radze to samo jak oczywiście masz możliwości
Trzeba być mądrzejszym a nie silniejszym, bo jak wstawisz zamiast szyby plastiktu to następnie pozbędziesz się szyby gdzie indziej

Na pochybel .......tym co trzeba
Podzr
Robert

ubezpiecz się w link4 oc +ubezpieczenie szyb i za kazdym razem to oni wymieniają ci szybki, dzięki nim mam nowa przednią szybę

Cytat:
2005-06-05 14:10:04, xiadz pisze:
ubezpiecz się w link4 oc +ubezpieczenie szyb i za kazdym razem to oni wymieniają ci szybki, dzięki nim mam nowa przednią szybę

teraz żałuje ze wczesniej o tym nie słysząłem..... jakie koszta? (ubezpieczenia)

[ wiadomość edytowana przez: BBronx dnia 2005-06-05 15:40:35 ]

Cytat:
2005-06-03 13:04:09, Beton pisze:
(...)Ale co Omega to Omega.Z kolega probowalismy otworzyc zaryglowane drzwi od srodka,a tu autko mile mnie zaskoczylo.NIE OTWIERA SIE

Hehe, nieprawda, slabo ciagneliscie.

Cytat:
To dlatego nic z autka mi nie zginelo.

Oni tez slabo ciagneli.

dzisiaj sprawdzalem u siebie jeszcze raz i ja i kolega.Rygle nie puszczaja...A u niego w omedze puscily.Dziwna sprawa z ryglem??Kto wie dlaczego tak sie dzieje??

hm...

może ktoś wcześniej przerobił na tzw. deadlock
tzn. z chwilą zamknięcia /siłownikami lub ręcznie/ zamków
jest mechaniczna blokada na otworzenie ryglem od środka.
niektóre fury mają tak fabrycznie.
moja oma niestety się otwiera

patent na szyby -
jesli trafisz na zwykłego złodzieja a nie na wandala,
zwykle pomaga folia przyciemniająca lub antywłamaniowa -
jeszcze mi nic nie wybili w żadnym aucie od kiedy montuję folie.

próbowałem - szyba się zbije ale nie "w drobny mak" tylko się trzyma na tej folii właśnie. Zeby to wyrwać trzeba się trochę pogimnastykować, a taki gamoń zazwyczaj nie ma na to czasu...

pozdrawiam.

Cytat:
jest mechaniczna blokada na otworzenie ryglem od środka.
niektóre fury mają tak fabrycznie

Jak klikniesz 2x zamkniecie drzwi na pilocie albo przekręcisz kluczyk 2x w prawo to drzwi sie rygluja - za 1 razem się zamykają a za 2 się ryglują - vide instrukcja ... chyba wszystkie B mają tak fabrycznie ...

Arco...
cholerka...

Ty masz rację

chyba naprawdę wreszcie przeczytam instrukcję
dzięki!

Cytat:
2005-06-05 15:10:40, BBronx pisze:
teraz żałuje ze wczesniej o tym nie słysząłem..... jakie koszta? (ubezpieczenia) [ wiadomość edytowana przez: BBronx dnia 2005-06-05 15:40:35 ]

oc wg stawek jak dla mnie tanio a za szybki chyba 60 zł na rok

Cytat:
2005-06-07 11:11:26, Arco pisze:
Jak klikniesz 2x zamkniecie drzwi na pilocie albo przekręcisz kluczyk 2x w prawo to drzwi sie rygluja - za 1 razem się zamykają a za 2 się ryglują - vide instrukcja ... chyba wszystkie B mają tak fabrycznie ...

Az zajrzalem do instrukcji. Rzeczywiscie tak to dziala. Warto odwiedzac to forum.

Cytat:
2005-06-07 11:11:26, Arco pisze:

TAk Tylko ze u mojego znajomego da sie otworzyc auto po zaryglowaniu.Rygiel poprostu nie trzyma??Macie jakies pomysly dlaczego??