MotoNews.pl

DUŻE SPALANIE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem tu nowy(nie bić) ma taki problem autko nissan sunny 1,4 16v gaznik okolo rok temu załozylem gaz auto jezdzilo super sredni 9,7 na sto nawet jak lecialem A4 165km/h tyle mi wyszlo a od pewnego czasu(paru miesiecy) pali wieceji jezdzi slabiej ostatnio tragedia ponad 12 na 100 i nie ma mocy jezdzilem wielokrotnie na regulacje reduktora ale nie pomaga wymienialem tez wczesniej swiece na NGK BKR6E a byly wczesniej BCPR6E gdzies czytalem ze powinny byc niby 5 ale w katalogu w sklepie dobralismy te i teraz nie wiem czy to zaczelo sie od swiec czy tak jak moj kolega gazowiec mowi ze reduktor mam do d...y nazwa zdaje sie cos tam ..blue mowi ze to kaszana i ze sie rozstraja sam
instalka jest jeszcze na gwarancji tak wiec bede naciskal zeby mi cos zrobili z tym moze jakies pomysly co sie dzieje?

Cytat:
2005-06-12 11:49:28, Domino987 pisze:
Witam jestem tu nowy(nie bić) ma taki problem autko nissan sunny 1,4 16v gaznik okolo rok temu załozylem gaz auto jezdzilo super sredni 9,7 na sto nawet jak lecialem A4 165km/h tyle mi wyszlo a od pewnego czasu(paru miesiecy) pali wieceji jezdzi slabiej ostatnio tragedia ponad 12 na 100 i nie ma mocy jezdzilem wielokrotnie na regulacje reduktora ale nie pomaga wymienialem tez wczesniej swiece na NGK BKR6E a byly wczesniej BCPR6E gdzies czytalem ze powinny byc niby 5 ale w katalogu w sklepie dobralismy te i teraz nie wiem czy to zaczelo sie od swiec czy tak jak moj kolega gazowiec mowi ze reduktor mam do d...y nazwa zdaje sie cos tam ..blue mowi ze to kaszana i ze sie rozstraja sam instalka jest jeszcze na gwarancji tak wiec bede naciskal zeby mi cos zrobili z tym moze jakies pomysly co sie dzieje?

Zmień filtry na początek i będzie git!!!!!!!!

filtr powietrza ma kolo 8tys a filtr gazu calkiem niedawno wymieniany

A na benzynie auto ma w porządku dynamike?

Jeśli to GA14S to powinny być BCPR6ES przerwa 0,7 12zł.
Jeśli to GA14DS to BKR6E przerwa 0,7 15zł.

Skoro masz na gwarancji to nie widzę problemu.

na benzynie jest ok a silnik to 14 DS i swiece te co maja byc ale przerwy nie sprawdzalem

a powiedzcie mi czemu jak wchodze na katalog online NGK to mi wychodzi ze potrzebuje swiec BKRE5E 5 a nie 6? z przerwa 0,8

Cytuję- Sunny B13 4 1.4 55 1993 - ... GA14DS 0,8 BKR6E szczegóły
-0,1 dla gazu

ok bylem na regulacji w reduktorze nie bylo duzo zmian ale kąt zaplonu przestwaiono mi o 5stopni
Byl cofniety o 2 ia teraz jest 2-3 do przodu fajnie bo ostatnio znajomy mechanik wlasnie mi wyprzedzil kąt a rzeczywistosci go cofnął autko inaczej idzie zobaczymy jak bedzie z spalaniem
Wykryto u mnie tez nieszczelnosc gdzies pod gaznikiem zasysa tam lewe powietrze to od tego ponoc reduktor troche szaleje