MotoNews.pl

Dziwne - zgasl silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jade sobie dzisaj do roboty lekka gorka i nagle pedal hamulca robi sie twardy patrze a tu autko zgaslo no po prostu szok jak nie wiem co//jakies pomysly

PS
moze dlatego ze nie mam prawie plynu w spryskiwaczu i komp stwierdzil ze szyba jest brudna i wylaczy silnik bo nie mozna z taka brudna jechac ze wzgledu bezpieczenstwa
chyba nowy soft mi w ASO zaladowali

Moze miales za malo paliwa i sie przelalo na górce i pompa nie zaciagala

Cytat:
2005-06-10 09:23:14, chudy01 pisze:
Moze miales za malo paliwa i sie przelalo na górce i pompa nie zaciagala

14 litrow

Pewnie zjeżdżałeś z górki na luzie?

Do wlotu zawiało fresh airu i zdmuchnęło Ci świeczki

Gdzieś już to było w archiwum - Romety tak miały

Solltys na prezydenta!

Cytat:
2005-06-10 12:00:43, Solltys pisze:
Pewnie zjeżdżałeś z górki na luzie? Do wlotu zawiało fresh airu i zdmuchnęło Ci świeczki Gdzieś już to było w archiwum - Romety tak miały

mowisz serio czy jaja robisz
zjezdzalem normalnie
skrzynia w pozycji D
noga nad/na hamulcu

pozdro

Co mam Ci powiedzieć
Jedno i drugie.

Oto jedna z wielkich nierozwikłanych tajemnic mechaniki.
W starych gaźnikowcach tak bywało
- w Romecie tak miałem
- w Skarpecie tak miałem
- w Malcu też tak miałem

Jak na mój chłopski sołtysi rozumek to coś ze składem mieszanki i dolotem powietrza-ale sołtysi znają się tylko na konstrukcji wideł

Jak bendem prezydentem to wydam zakaz gaśnięcia na luzie z górki.

Mi też nieżle spadają obroty na luzie jak jade z górki, tak do ok 500, z kolei w Hondzie Civic 1.4 z gazem to spadają w takiej samej sytuacji do ok 300 (niekiedy) Oba auta maja taką samą instalke gazowa zakładana u tego samego gościa. Stawiam na przeciągi w układzie dolotowym.

Mi kiedyś jeden mechanior mówił że jak założę czysty filtr powietrza i będę szybko jechał na luzie to silnik może gasnąć, bo dostanie za dużo wiatru w płuca. Ale po wymianie filtra nie zauważyłem takich atrakcji.

Cytat:
2005-06-10 13:46:23, draakhul pisze:
Mi kiedyś jeden mechanior mówił że jak założę czysty filtr powietrza i będę szybko jechał na luzie to silnik może gasnąć, bo dostanie za dużo wiatru w płuca. Ale po wymianie filtra nie zauważyłem takich atrakcji.

ten mechanik pomyslil twoja ome z kredensem...

No wiecie państwo!
No żeby wieloryba z kredensem pomylić.

Wychodziłoby na to że nasze wieloryby powinny oddychać przez... szyber

proponuje nie jeżdzić z górki....... ps swój głos też oddam na sołtysa..... to wkońcu najważniejszy człowiek w całym wioskowym świecie

krótko i na temat - dupa do góry - paliwo spływa z pompy

filtr czysty
obroty standard 500 na luzie, sprawdzalismy na zlocie i taka maja, jak sie klime wlacza to wtedy troche wzrastaja
nastepnym razem przetestuje i zobacze czy uda mi sie doprowadzic do zgasniecia ponownie

pozdro

zesrał bym sie ze strachu gdyby mi silnik zgasł podczas jazdy (wiedzac ze mam paliwo w zbiorniku)

mysl nr 1 - brak silnika
myśl nr 2 - brak rozrzadu

dzialanie nr 1 - sprawdzic pod maska czy jest silnik
dzialanie nr 2 - zaryzykowac i zapalajac sprawdzic czy rozrzad jeszcze zyje

moja oma zgasla 2 razy: za pierwszym razem nie bylo wachy a za drugim... rozrzadu

... brak silnika jeszcze mi sie nie przydazyl

Cytat:
2005-06-10 15:51:02, dARTi pisze:
... brak silnika jeszcze mi sie nie przydazyl

Nie kracz...

rozrzad wymieniany w grudniu

Znam z autopsji przypadek wypadnięcia silnika ze starego, przerdzewiałego golfa, i to w czasie jazdy. Tak więc - nigdy nie mów nigdy

Masz instalację gazową?

Cytat:

2005-06-10 17:30:42, krzys_wer pisze:
Masz instalację gazową?

nigdy w zyciu do takiego silnika