PODUSZKA SKRZYNI BIEGÓW - ORYGINAŁ CZY ZAMIENNIK?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pewnie ktoś już temat przerabiał!? Jak to jest z poduszką skrzyni biegów. Oryginał kosztuje ponad 500PLN wkładka niecałe 150PLN.
Czy ryzykować nieoryginalną wkładkę czy tylko oryginał? Słyszałem, że samochód może nieco drżeć jeśli guma za twarda?!?

zamiennik sprzedaję po 100zł

a różnica w cenie między oryginałem a zamiennikiem wynika między innymi z tego że oryginał to cała łapa skrzyni /ten odlew aluminiowy/ razem z wkładem - nie ma możliwości kupić samego wkładu

natomiast zamiennik to sam wkład.

Cytat:
2005-06-09 15:30:19, slawas1 pisze:
zamiennik sprzedaję po 100zł a różnica w cenie między oryginałem a zamiennikiem wynika między innymi z tego że oryginał to cała łapa skrzyni /ten odlew aluminiowy/ razem z wkładem - nie ma możliwości kupić samego wkładu natomiast zamiennik to sam wkład.

OK....to rozumiem, ale słyszałem, że wkład nie jest oryginalny i można trafić taki, który jest zbyt twardy i źle tłumi drgania...

wiadomo, oryginał to oryginał

ale weź tu wydaj 500pln

nooo

Właśnie czeka mnie wymiana bo poducha tłucze jakby samochód mi się rozpadał.

W essim jescze nie zmieniałem, ale w toyocie z twardszym sprzęgłem poduchy-oryginały padały jak muchy, a homemade zamienniki były dobre.

Masz tu adres internetowy do firmy która produkuje poduszki i inne metalowo-gumowe rzeczy.

Ted Gum

Jest tam katalog wszystkich artykółów z cenami i zdjęciami.
I kupuj oczywiście nowe ale zamienniki, bo orginalne poduszki to chyba przesada .

Pozdrowionka

Cytat:
2005-06-09 15:58:18, KWjoker pisze:
Masz tu adres internetowy do firmy która produkuje poduszki i inne metalowo-gumowe rzeczy. Ted Gum Jest tam katalog wszystkich artykółów z cenami i zdjęciami. I kupuj oczywiście nowe ale zamienniki, bo orginalne poduszki to chyba przesada . Pozdrowionka

Dzięęęki!!!!!

Cytat:
2005-06-09 16:03:26, edis4 pisze:
Dzięęęki!!!!!

Nie ma za co ; trzeba sobie pomagać, a ceny mają przystepne, i myśle że każdy zamiennik będzie lepszy od używanej poduszki ze sparciałą gumą. Pozdrowionka Edis4

Ceny są ok - sprawdzałem....
Też zawsze wychodziłem z takiego założenia, że trzeba pmagać sobie ...szkoda tylko, że w sumie mało jest podobnie myślących .... ale ich chyba nie zrzeszają takie Kluby jak nasz Trzymaj się!