| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2005-06-08 20:59:09 ...zaplonem elektronicznym? Mam problem, zlozylem sobie motorynke z takim silnikiem i nie moge go zmusic zeby sie wkrecal na wysokie obroty. Gaznik wyczyszczony, paliwo dochodzi, zaplon ustwiony wg ksiazki, a jednak ciagle przerywa na wysokich przez co nie da sie jezdzic. Na wolnych obrotach pracuje rowno. Jak probuje sie go potrzymac na wysokich to czasami fuknie w filtr powietrza.
Mial ktos z was simsonka i zna kaprysy tego silnika? Ja juz nie mam sily, ani pomyslow. Ale jak zlapie obroty to normalnie mozna poderwac na jedno z jazdy... |
kuFFel Koralowe 77' Lubań | 2005-06-08 21:57:50 |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2005-06-08 22:43:41 modul zaplonu.
elektrycznie zaplon odpada chyba ze ustawiony jest nie tak, caly komplet kupilem z jezdzacego simsona i zanim koles mi wymontowal to silnik pienie sie wkrecal na obroty, to cos w gazniku sie kryje bo zachowuje sie identycznie jak silnik rometa gdy zawor iglicowy nie mial odpowiedniej przepustowosci, jednak tutaj wszystko wydaje sie byc w OK, jeszcze jutro sprobuje zalozyc inny gaznik i zobacze |
Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2005-06-09 18:43:09 a moze poprostu swieca jest do D... u mnie w Ogarze tes sie nie chcial wkrecac a na wolnych chodził ok... wymieniłem swiece na normalna najzwyklejsza iskre taka jak do malucha przerwa ustawiona na 0,4mm i banglał jak głupi ![]() |