Omega C 2.6V6 z LPG - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jestem nowy na forum - od niedawna jestem posiadaczem Omegi C 2.6 V6 z 2000 roku. Furka ogolnie komfortowa i dosc mocna, choc moglem kupic 3.2 no i troche zaluje.
Mniejsza z tym . Zagazowalem niedawno to auto w firmie UNIGAS we Wroclawiu. Niestety od poczatku sa z tym gazem problemy. Najpierw zle podlaczyli przewody odpowiadajace z kolei za zaplon cylindrow a dopiero co przedwczoraj zdiagnozowalem błędy jakie
nałapala moja Omega po drugiej regulacji gazu. Okazalo się ze głownie wypadają zaplony na parzystych cylindrach.
Dzis pseudogazownik walczyl z tym problemem. Ponoć cisnienie w parowniku
bylo za małe, na razie jest ok, nie lapie błędów, ale auto cos dziwnie sie
zachowuje : w pewnym zakresie obrotów wyczuwalne są drgania silnika których
nie bylo przedtem. Czuć to po np dzwigni zmiany biegów.
Przedtem (przed zagazowaniem) autko naprawdę spisywało się super - cichutko
i bez drgan.

Co sprawdzic ? Poduszki pod silnikeim ?

MAm zle przeczuica w ogole co do tej calej instalacji, ech...
Takiej rzeczy jak drgania (nie az znowu takie mocne, ale dla mnie - i dla
mojego brata wyczuwalne!) nie moge zareklamować gazownikowi - pewnie sie
wykreci

CO ROBIC ????
pomozcie!

konrad

PS
Ktos na forum ma takie auto z takim silnikiem moze ?

Oj widzę potencjalnego autora dalszego ciągu wątku "gazownicy - przestroga"
Cytat:
drgania silnika których
nie bylo przedtem.

ta i zapewne wg gazownika jest to wina układu zapłonowego, ja z RES'em wymienialiśmy cewki, przewody, świece i gówno to dało nie daj się cokolwiek nie tak ma to poprawić.

może to niezbyt miłe ale trzeba było najpierw popytać różnych ludzi CO założyć.... po entej regulacji proponuje zdemontować to ustrojstwo . to ich obowiązek oddać kase i doprowadzić auto do stanu poprzedniego. pamiętaj o tym. a razie czego zostaje jeszcze sąd, pozdro.

Hej Fomin, a co bys radzil zalozyc w takim razie ?
Zasiegalem opinii na grupie dyskusyjnej PMS, mam instalke sekwencyjna Emmegas, ponoc to jest siostrzana firma do Landi...

Poza tym moj problem polega na tym ze drgania nie sa bardzo silne. Na biegu jalowym drazek zmiany biegow drga zauwazalnie, ale gazownik moze powiedziec ze to normalne. NIe mam pod reka drugiej Omegi zeby mu pokazac ze tak nie jest.

pozdro
konrad

mam pytanko czy auto na samynm początku nie szrpało pomiędzy 2000 a 3000 tyś obrotów ???

konrad jeżeli masz emmegaz to nie kumam w czym problem.... nie ma czegoś takiego jak siostrzana! proponuje orginalnego elpi tel do majstra 071 359 68 40

Cytat:
2005-06-09 17:24:24, Joka89 pisze:
mam pytanko czy auto na samynm początku nie szrpało pomiędzy 2000 a 3000 tyś obrotów ???

nie szarpało. Na pocz. koles spitolil kolejnosc podawania zaplonow do cylindrów i w ogole dusił sie na wolnych obrotach. Oraz mial dziure w przyspieszeniu , przed 4000obr.

Cytat:
2005-06-09 21:03:45, fomin pisze:
konrad jeżeli masz emmegaz to nie kumam w czym problem.... nie ma czegoś takiego jak siostrzana! proponuje orginalnego elpi tel do majstra 071 359 68 40

Fomin - wlascicielem Emmegas-u jest corka goscia od Landi. Chetnie wymienilbym swoja instalke, ale nie mam jak. Te drgania sa male, moim zdaniem cos jest zle z zaplonem na kolejnych cylindrach ale na razie komputer nic nie wykazuje, moze jest oszukiwany.
Na razie potrzebuje tez goscia ktory mi SPRAWDZI to co mam, bo mam dosc jezdzenia do wroclawia na regulacje. Wole zaplacic raz i miec DOBRZE zrobione. Doradzisz mi cos?? Ten Twoj majster bedzie sie znal na tym Emmegas?

konrad

ten majser zakłada tylko eligazy od 10 lat. dodam żę omeg zrobił od .....cholery i wszystkie jeżdzą w tym moja on miał 2 swoje mv6 i też jeżdziły a od roku zakłada gaz do fabrycznie nowych hond więc coś w tym jest że jeszcze jest na rynku nikt mu budy nie spalił ani nie zepchnął ze schodów itp poeołaj sie na fomina . ps to mój dobry kumpel bedzie troche taniej

Cytat:
2005-06-10 14:45:35, fomin pisze:
ten majser zakłada tylko eligazy od 10 lat. dodam żę omeg poeołaj sie na fomina . ps to mój dobry kumpel bedzie troche taniej

Fomin daj mi komore do siebie, albo jesli mozesz umow mnie z nim na jakis termin - jesli to Twoj dobry znajomy to wole w ten sposob - albo podjedziemy tam po prostu razem. Pasuje mi kazdy termin oprocz poniedzialku.
Chetnie obejrze tez Twoja furke i pochwale sie moją

pozdro!!!
koni

zapodam ci na priv