Szukam schematu pomocy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich
szukam schematu instalacji gazowej " TOMASETTO" czy ktos wie gdzie mozna takowa znalezc ?? alebo ktos moze ma ????

A próbowałeś przez GOOGLE ?

Trochę tego znalazło

ja wiem znalazlo ale nic konkretnego jak mozesz to podeslij mi link moze znalezles cos innego lepszego

i czmu nikt nic nie pisze czyzby nikt nic nie mial na temat Tomasetto??? oczywiscie instalacji gazowej tomasetto

Cytat:
2005-04-12 17:08:55, picia78 pisze:
i czmu nikt nic nie pisze czyzby nikt nic nie mial na temat Tomasetto??? oczywiscie instalacji gazowej tomasetto

skoro sobie tego życzysz to ja mogę coś napisać, jeśli muszę już pisać by pisać nieważne czy mądrze i na temat czy też nie...

Pozdrawiam i owocnych łowów życzę.

dzieki skoro piszesz ale ja chcialbym by ktos mi napisal o instalacji albo dal namiar gdzie moze byc o tym napisane schemacik jakis

Cytat:
2005-04-12 17:31:57, picia78 pisze:
dzieki skoro piszesz ale ja chcialbym by ktos mi napisal o instalacji albo dal namiar gdzie moze byc o tym napisane schemacik jakis

Opanuj sie... Ale schemat czego potrzebujesz ? podlączeń węzyków ? redukora ?
Nie dziw sie ze wszyscy oftopują wątek jak piszesz ze potzebujesz schemat instalki Tomasetto. A jakiej I, II generacji, czy moze wtrysku gazu ?
NIe piszesz jakie auto, jaka instalacja tylko szukam schematu.
Ja szukam pieniedzy. Wiesz moze gdzie lezą ?

Cytat:
2005-04-12 17:47:11, Ramzes_II pisze:
Opanuj sie... Ale schemat czego potrzebujesz ? podlączeń węzyków ? redukora ? Nie dziw sie ze wszyscy oftopują wątek jak piszesz ze potzebujesz schemat instalki Tomasetto. A jakiej I, II generacji, czy moze wtrysku gazu ? NIe piszesz jakie auto, jaka instalacja tylko szukam schematu. Ja szukam pieniedzy. Wiesz moze gdzie lezą ?

Ja wiem że pieniądze leżą na ulicy tylko jeszcze nie wiem na której

Cytat:
2005-04-12 17:51:13, pinifarina pisze:
Ja wiem że pieniądze leżą na ulicy tylko jeszcze nie wiem na której

luuknij na Google, moze bedzie link.

a póki co byla kiedys taka strona: LINK ale juz jej nie ma

Cytat:
2005-04-12 17:47:11, Ramzes_II pisze:
Opanuj sie... Ale schemat czego potrzebujesz ? podlączeń węzyków ? redukora ? Nie dziw sie ze wszyscy oftopują wątek jak piszesz ze potzebujesz schemat instalki Tomasetto. A jakiej I, II generacji, czy moze wtrysku gazu ? NIe piszesz jakie auto, jaka instalacja tylko szukam schematu. Ja szukam pieniedzy. Wiesz moze gdzie lezą ?

a wiec instalacja tomasetto gaznikowy polonez wiec chyba I generacji
konkretnie chodzi mi o znalezienie filterka gazu i ewentualnie regulacja tej instalacji

Cytat:
2005-04-12 18:15:24, picia78 pisze:
a wiec instalacja tomasetto gaznikowy polonez wiec chyba I generacji konkretnie chodzi mi o znalezienie filterka gazu i ewentualnie regulacja tej instalacji

Filtr gazu jest przed reduktorem na przewodzie cisnieniowym z butli. Wygląda jak puszka mosiężna z wlotem i wylotem. Do wymiany filtra potrzena zakrecic gaz z butli. Do regulacji jak i wymiany filtra (mozna sie ostro poparzyc zimym gazem jesli robi sie to nieumiejętnie) to lepiej sie nie chwytaj jak nie masz pojęcia o instalacji. Jedz do jakiegokolwiek gazownika albo kogos (kolegi) co zna sie na rzeczy.
Powodzenia.

[ wiadomość edytowana przez: Ramzes_II dnia 2005-04-12 18:31:51 ]

Cytat:
2005-04-12 18:31:00, Ramzes_II pisze:
Filtr gazu jest przed reduktorem na przewodzie cisnieniowym z butli. Wygląda jak puszka mosiężna z wlotem i wylotem. Do wymiany filtra potrzena zakrecic gaz z butli. Do regulacji jak i wymiany filtra (mozna sie ostro poparzyc zimym gazem jesli robi sie to nieumiejętnie) to lepiej sie nie chwytaj jak nie masz pojęcia o instalacji. Jedz do jakiegokolwiek gazownika albo kogos (kolegi) co zna sie na rzeczy. Powodzenia. [ wiadomość edytowana przez: Ramzes_II dnia 2005-04-12 18:31:51 ]

hehe no jedź najlepiej do gazownika niech Ci filterek wymieni! Ja jak byłem na początku lewy w gazowni i pojechałem żeby mi filterek wymienili to o mało zawału nie dostałem!! Do wymiany zabrało się ich trzech i każdy z kiepem w ustach źle sobie jeszcze gaz na butli zakręcili! Odkręcili przewody sika gazem a oni na lajcie i się śmieją heheh ale to sie FAHMANI nazywa czy jak ale od tamtej pory sam wymieniam bo młody jestem i strach umierać tak wcześnie!

Cytat:
2005-04-12 19:49:40, pinifarina pisze:
hehe no jedź najlepiej do gazownika niech Ci filterek wymieni! Ja jak byłem na początku lewy w gazowni i pojechałem żeby mi filterek wymienili to o mało zawału nie dostałem!! Do wymiany zabrało się ich trzech i każdy z kiepem w ustach źle sobie jeszcze gaz na butli zakręcili! Odkręcili przewody sika gazem a oni na lajcie i się śmieją heheh ale to sie FAHMANI nazywa czy jak ale od tamtej pory sam wymieniam bo młody jestem i strach umierać tak wcześnie!

no to moze ty podzielisz sie doswiadczeniem z mlodym mechanikiem

mam poldka 1.6 gaznikowy stara instalacja I generacji juz we wczeniejszym poscie pytalem o schemat
ale pojawil sie problem i zaczynam nowy post
a wiec
jak jade samochodem na gazie to w przedziale obrotow ok 2000-3000 silnik tak jakby zaczynal przerywac szarpac ale raczej przerywa da sie jechac ale to nie to
co to moze byc

Cytat:
2005-04-12 21:50:47, picia78 pisze:
........ [ciach]... jak jade samochodem na gazie to w przedziale obrotow ok 2000-3000 silnik tak jakby zaczynal przerywac szarpac ale raczej przerywa da sie jechac ale to nie to co to moze byc

co to nie to, co to ?
jedz na analizator do gaznikowca. Moze Ci sie reduktor kończy, a moze filtr zapchany, a moze regulacja potrzebna.

A watki połączone !! po co nowy skoro w tym tez mozesz pisac ??

oj przepraszam ja nowy jestem na forum wiec mi trzeba wybaczyc
a tak nawiasem mowiac to ile moze kosztowac nowy reduktor jakby co ?? ciekawe czy mnie na to stac hehe

Cytat:
2005-04-12 22:13:29, picia78 pisze:
oj przepraszam ja nowy jestem na forum wiec mi trzeba wybaczyc a tak nawiasem mowiac to ile moze kosztowac nowy reduktor jakby co ?? ciekawe czy mnie na to stac hehe

Nowy ? Lovato chyba ok 200-250 zł. Regeneracja - 120 zł.
Filtr LPG - 5-10 zł - wymiana ok 20zł
regulacja LPG od 0 zł do 30 zł

o to sporo nie musze chyba pytac co lepsze regeneracja czy nowy hehe
a czy lovato to najdrozsza firma czy sa tansze ??

Cytat:
2005-04-12 22:20:51, picia78 pisze:
o to sporo nie musze chyba pytac co lepsze regeneracja czy nowy hehe a czy lovato to najdrozsza firma czy sa tansze ??

Lovato to jeden z producentów instalek LPG. Nie znam Tomasetto, mam Lovato. Jest jeszcze Bedini i paru innych mniejszych. Cena za reduktor jest zblizona dla producentów.
Jeeeezzaaa ... nie masz gazownika w miescie ? jedz zapytaj !