Co to za rolka i gdzie ją dostać??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Siema, musze załozyć pasek napędowy,i wymienić tą rolkę i nie wiem jak dokładnie sie nazywa, szukałem rolki napinacza paska (pod róznymi nazwami, klinowego, rowkowego, wielorowkowego, od alternatora) i nie ma nigdzie (allegro i znane mi sklepy internetowe, w intercaersie tez nie ma)

dodam że nie jest to ta metalowa rolka z naciągiem tylko z czarnego tworzywa, strasznie łożysko szumiało i ma luz wiec chce wyminic, dzis wykręciłem i leży już u nnie na biurku, jutro
chciałbym sie tym zając

Ktoś wie może czy dobrze szukam albo gdzie moge znależć ?? z góry dzieki wszystkim, pozdrawiam Sas

rolka napinacza paska klinowego - jak tak powiesz to powinni wiedzieć o co chodzi
a najlepiej to zadzwoń/napisz o Auto-Mobile tam będzies zmiał najtaniej

ok dzieki
ale czy na pewno NAPINACZA?? bo przeciez to inna rolka jest zamocowana na sprężynie i naciaga pasek...tylko sie upewiam, jeszcze raz dzieki

może jakieś sklepy interetowe 9 (auto-mobile mail poszedł)

Cytat:
2005-06-09 00:24:10, Sas_xr3i pisze:
ok dzieki ale czy na pewno NAPINACZA?? bo przeciez to inna rolka jest zamocowana na sprężynie i naciaga pasek...tylko sie upewiam, jeszcze raz dzieki może jakieś sklepy interetowe 9 (auto-mobile mail poszedł)

u mnie identyczn arolka była od napinacza klinowego , także wydaje mi sie że to to

z tego co mówisz Sas to jest rolka prowadząca paska klinowego /taka dodatkowa/

cena w serwisie tej rolki to około 130zł

jeżli zmierzyłbyć średnicę zew. i średnicę łożyska to może coś spróbowałbym ci dobrać coś z rolek uniwersalnych z lepszej cenie

Dokładnie to jest rolka prowadząca paska wieloklinowego. W ASO kosztuje 130 PLN. Ja niedawno wymieniałem i dobrali zamiennik za ok. 70 PLN. Zmierz średnicę , szerokość i średnicę otworu i ci coś dobiorą.

Cytat:
Dokładnie to jest rolka prowadząca paska wieloklinowego. W ASO kosztuje 130 PLN. Ja niedawno wymieniałem i dobrali zamiennik za ok. 70 PLN. Zmierz średnicę , szerokość i średnicę otworu i ci coś dobiorą.

Np. slawas1

Cytat:
2005-06-09 09:57:26, slawas1 pisze:
z tego co mówisz Sas to jest rolka prowadząca paska klinowego /taka dodatkowa/ cena w serwisie tej rolki to około 130zł jeżli zmierzyłbyć średnicę zew. i średnicę łożyska to może coś spróbowałbym ci dobrać coś z rolek uniwersalnych z lepszej cenie

Klinowy a wielorowkowy to pewna subtelna róznica chociaż spełnia tą samą rolę.Moze tu tkwi kruczek i dlatego masz problem w dogadaniu się ze sprzedawcą.

[ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2005-06-09 11:29:42 ]

Cytat:
2005-06-09 11:28:16, Henryk pisze:
Klinowy a wielorowkowy to pewna subtelna róznica chociaż spełnia tą samą rolę.Moze tu tkwi kruczek i dlatego masz problem w dogadaniu się ze sprzedawcą. [ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2005-06-09 11:29:42 ]

jeśli kompetentny sprzedawaca to racej nie, bo w zetecach nie było pasków klinowych

No wiec to jest tak
Pasek jest na pewno zwany wielorowkowym ale przeważnie sprzedawcy mówią na niego klinowy (dlatego lepiej mówić od alternatora) ale nie w tym sęk, chodzi o tą rolkę

Próbowałem wybić z tej niej łożysko ale niestety sie ukruszyła

Podaje wymiary
srednica zewnętrzna 70 mm (największa)
średnica tuleji łozyska 17 mm (najmniejsza)
szerokość rolki 28mm

A może pasowałaby rolka od napinacza, ta metalowa, wymiary ma te same, jest o 1 mm węższa jedynie, no i jest metalowa i ma wyżłobienie na środku , jakby jest złączona z dwoch części, wiec nie wiem? ? ktos wie czy tak by pasowało? ( w koncu identyczna nie jest

Cytat:
2005-06-09 12:04:54, Sas_xr3i pisze:
No wiec to jest tak Pasek jest na pewno zwany wielorowkowym ale przeważnie sprzedawcy mówią na niego klinowy (dlatego lepiej mówić od alternatora) ale nie w tym sęk, chodzi o tą rolkę Próbowałem wybić z tej niej łożysko ale niestety sie ukruszyła Podaje wymiary srednica zewnętrzna 70 mm (największa) średnica tuleji łozyska 17 mm (najmniejsza) szerokość rolki 28mm A może pasowałaby rolka od napinacza, ta metalowa, wymiary ma te same, jest o 1 mm węższa jedynie, no i jest metalowa i ma wyżłobienie na środku , jakby jest złączona z dwoch części, wiec nie wiem? ? ktos wie czy tak by pasowało? ( w koncu identyczna nie jest

jeżeli masz taką jak pisałeś /tą od napinacza/ to możesz śmiało zakładać

mam, ale tylko jedną właśnie, podjade zaraz na szrocik, moze cos dobiore

cześć 4all
W ASO nazywają to rolka pośrednia paska wielorowkowego.
Co do wybijania łożyska z rolki plastikowej: NIE DA SIĘ - jest zgrzewana z dwóch oddzielnych części.
Można kupić zamiennik za ~50 zł.

juz za pozno , niestety kupiłem w ASO
ale mozesz powiedziec na przyszłość gdzie mozna kupic zamiennik