| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Davidt Fiat 126p Mielec/Rzeszów | 2005-08-07 12:06:57 witam,
mam pytanie odnosnie tej wskazówki mowiacej o ilosci paliwa w baku najprawdopodobniej urwala sie lub odczepila jakas linka i jest na zerze. i teraz gdzie ta linka i od czego zaczac bo nie mam zielonego pojecia |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2005-08-07 12:32:50 nie ma sensu wymieniać baku, wystaczy wyjąć bak zjać całe paliwo z niego dobrze bo wypłukać, wiec resztke paliwa wylać z tym całym syfem. Potem trzeba przerobić troszke pływak i można zrobić to na dwa sposoby. Jest tam taki biały tłoczek plaskikowy i porusza sie w takim jak by cylindzre, można ten tłoczek albo wywalić (wtedy na dziurak wskaźnik paliwa będzie skakać ale jak będziemy stać to będzie dobrze pokazywać albo można go troszke oszlifować czyli zmniejszyc jego średnice, co spowoduje mniejsze prawdopodobieństwo zatarcia sie go jakimś sifem bo będzie miał większy luz, można go zrechać ok 1-2mm średnicy życze miłej zabawy. A i pamiętaj nie wyjmuj baku gdy masz dużo paliwa, najlepiej wsadz do samochodu kalnisterek i jeździj tak długo aż sie nie skończy dolej troszke i wtedy możesz sie wziąść za wyjmowanie baku |
Davidt Fiat 126p Mielec/Rzeszów | 2005-08-07 14:38:18 oki narazie dzieki jutro sie wezme do pracy i jak cos bede pisal pozdro |
zadi F&F Sympatyk 125p i 126p Kraków | 2005-08-08 22:01:24 tez mialem swego czasu problem z plywakiem, tylko u mnie nic sie nie zatarlo, tylko ten plastikowy plywaczek co w nim jest normalnie powietrze, byl dziurawy (nie wiem jak to sie stalo) i zamiast powietrza byla w nim benzyna, co tlumaczylo jego nieprawidlowe dzialanie. wystarczylo wymienic ten plywaczek (dostepny w sklepie) i jest git |