0-100 w Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak się dzisiaj zastanawiałem, czy był gdzieś faktyczny test w programie jakims w TV czy gazecie, ile tak naprawde espero ma do 100. Pomijam dane katalogowe które o moim espero mówią 11s do setki. Bo to to można miedzy bajki włożyć.
Ewentualnie czy ktos z klubowiczów mierzył przyspieszenie za pomoca jakies aparatury itp która dała wiarygodne i realne wyniki przyspieszeń

Cytat:
2005-06-13 14:52:35, SebaE pisze:
Tak się dzisiaj zastanawiałem, czy był gdzieś faktyczny test w programie jakims w TV czy gazecie, ile tak naprawde espero ma do 100. Pomijam dane katalogowe które o moim espero mówią 11s do setki. Bo to to można miedzy bajki włożyć. Ewentualnie czy ktos z klubowiczów mierzył przyspieszenie za pomoca jakies aparatury itp która dała wiarygodne i realne wyniki przyspieszeń

11 s???????? chyba niemożliwe .. to by było o 2s więcej od nubiry..... a jak się przesiadam do nuby to tak jakbym odrzutowcem jechał

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-06-13 14:59:32 ]

12,9 jeszcze seryjnym Esperakiem ( bez polerki ) na gazie
Nie pamiętam, jak to się zwało, ale nie był to G-Tech tylko coś innego (chyba też na G ) - mierzyło do setki, a nie do 96

Cytat:
2005-06-13 14:58:38, Kolber7 pisze:
11 s???????? chyba niemożliwe .. to by było o 2s więcej od nubiry..... a jak się przesiadam do nuby to tak jakbym odrzutowcem jechał [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-06-13 14:59:32 ]

No 11s według mojej instrukcji obsługi ma espero 1.8
2.0 ma według tej samej instrukcji 10,8 s
1,5 w tej instrukcji jest nieujete

1.5 ma katalogowo 12.8 moj na instalce IIgen ma okolo 14..

Cytat:
2005-06-13 15:03:52, SebaE pisze:
No 11s według mojej instrukcji obsługi ma espero 1.8 2.0 ma według tej samej instrukcji 10,8 s 1,5 w tej instrukcji jest nieujete

wiesz może to przez LPG
jakby wywalić zwężke na dolocie może byłoby lepiej.....

u nas na ktoryms zlocie warszawskim chlopaki miezyli g-techem macka i wychodzilo 11 s. z groszami dla silnikow 1.8 a 1.5 niebylo miezone

Cytat:
2005-06-13 15:18:16, Bartek1112 pisze:
u nas na ktoryms zlocie warszawskim chlopaki miezyli g-techem macka i wychodzilo 11 s. z groszami dla silnikow 1.8 a 1.5 niebylo miezone

11s. to miało najszybsze 1,8 i do tego wydaje mi się że GTech Maćka zaniżał wyniki

Cytat:
2005-06-13 15:24:05, -JACO- pisze:
11s. to miało najszybsze 1,8 i do tego wydaje mi się że GTech Maćka zaniżał wyniki

Jak rozumieim ten g-tech mierzy tak jak kolega wyżej napisal do 96 km/h?
A była duża rozbiezność miedzy tymi 1.8 na zlocie w wynikach?
Jak rozumieim wszystkie na benzynie mierzone

przepraszam najmocniej moje SERYJNE espero, przed instalacją gazopierdową, oraz po wywaleniu katalizatora miało coś ok 9 sek do setki. Godulomierz pokazywał nawet 8,8 ale on troszke przekłamuje w pomiarach podając wartość lepszą od prawdziwej.
Seryjne nubiry 2.0 przykład Cysio - mieliłem na 3-4 długości

wiec za spadek osiagów w Waszych autkach odpowiada tylko i wyłącznie instalacja gazopierdowa

Cytat:
2005-06-13 15:28:40, Tomek-Mydlowski pisze:
przepraszam najmocniej moje SERYJNE espero, przed instalacją gazopierdową, oraz po wywaleniu katalizatora miało coś ok 9 sek do setki. Godulomierz pokazywał nawet 8,8 ale on troszke przekłamuje w pomiarach podając wartość lepszą od prawdziwej. Seryjne nubiry 2.0 przykład Cysio - mieliłem na 3-4 długości wiec za spadek osiagów w Waszych autkach odpowiada tylko i wyłącznie instalacja gazopierdowa

Oj Tomek......

Ten Twój to był wyjątkowo szybki i wściekły herbatnik

jest nadal - choć teraz z założoną (ale nie uzywaną ) instalacją gazopierdową - mieści sie w tych 11 sek. do 100km/h.

Tak mnie zastanawia czy uzywaną instalke można sprzedać? Bo przy odrobinie wolnego czasu wyrzucam gazopierda z espero

Cytat:
2005-06-13 15:28:40, Tomek-Mydlowski pisze:
przepraszam najmocniej moje SERYJNE espero, przed instalacją gazopierdową, oraz po wywaleniu katalizatora miało coś ok 9 sek do setki. Godulomierz pokazywał nawet 8,8 ale on troszke przekłamuje w pomiarach podając wartość lepszą od prawdziwej. Seryjne nubiry 2.0 przykład Cysio - mieliłem na 3-4 długości wiec za spadek osiagów w Waszych autkach odpowiada tylko i wyłącznie instalacja gazopierdowa

napewno gaz obniża osiągi to fakt, musz ewiecej na benzynie u siebie pojeżdzić może faktycznie bedzie miał koło 11, choc teraz z tą zwężką w dolocie to wątpie.
A tak napisałem tego posta pytając o to przyspieszenie, bo przesiadając się na to moje espero spodziewałem się jakby lepszych osiągów, nie wiem może apetyt rośnie w miare jedzenia...

Cytat:
2005-06-13 15:35:43, Tomek-Mydlowski pisze:
jest nadal - choć teraz z założoną (ale nie uzywaną ) instalacją gazopierdową - mieści sie w tych 11 sek. do 100km/h. Tak mnie zastanawia czy uzywaną instalke można sprzedać? Bo przy odrobinie wolnego czasu wyrzucam gazopierda z espero

Widziałem kilka razy na allegro do sprzedaży całe instalki gazowe, może kto by ci ją kupił.
A jaki masz tam komputer w tej instalacji? może ja kupie sam komp

a ja zbiornik w kolo kupie

Cytat:
2005-06-13 15:38:31, SebaE pisze:
napewno gaz obniża osiągi to fakt

A ja znowu swoje - nie w każdym przypadku, bo może on je poprawić

Cytat:
2005-06-13 19:44:01, DeeJay pisze:

Zgadzam się że w nie kazdym przypadku obniża, ale w moim pewi e tak odczuwalne to jest.
ja wczesniej miałem SC900 na LPG instalkę zakładał kumpel tak ją ustawił ż eróżnicy nie było żadnej, dopiero jak załadowałem auto na maxa to wtedy było lekko czuc

Cytat:
2005-06-13 19:44:01, DeeJay pisze:

eee no mowie o gazie w twoim wypadku to faul nie ma zadnego powodu zeby dobry wtrysk gazu obnizyl osiagi.. ale w wypadku II generacji raczej ciezko by bylo uzyskiwac takie same wyniki co na benzynie

Cytat:
2005-06-13 14:52:35, SebaE pisze:
...Ewentualnie czy ktos z klubowiczów mierzył przyspieszenie za pomoca jakies aparatury itp która dała wiarygodne i realne wyniki przyspieszeń

Looknij sobie ten temat (na 2 stronie od wypowiedzi MaciekGT, zaczyna sie o przyspieszeniach)