Już na prawdę nie wiem co mu jest!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W moim escorcie (1.4 combi, 1995,gaz) od pewnego czasu dziwnie się dzieje z silnikiem. A mianowicie.Samochód odpala idealnie,idealnie tez po przygazowaniu przezuca na gaz,ale...kiedy przejade np.100 m i wyłacze po chwili silnik lun tylko popracuje chwilke i wyłącze go to zapalić go spowrotem jest koszmar.Auto "piłuje" ostro trzeba mu gazować, żeby odpalić.Już wydałem 1,5 tysiąca w autoryzowanych serwiach Forda,ale niestety nic nie pomogło.Nadmienie,że jak silnik pochodzi troszke dłużej lub przejade dłuższy (np.2 km) odcinek to auto zapala normalnie.
Do tej pory zostały sprawdzone i wymienione:wtryski,pompka,świece,pasek rozrządu i pewnie coś jeszcze o czym nie pamiętam.Czekam na sugestie pomocy.

silnik jest za malo nagrzany i po jezdzie na krotkich odcinkach tak sie dzieje

Też to zauważyłem. jak np wysiadam żeby zamknąć bramę, to później jest problem.
Może tak ma być ???

Zapewniem was że tak nie może być.Dlaczego inne auta nie mają tego problemu? Np.poczciwe polonezy Caro Plus chociażby. Auto powinno palić w każdej chwili.

A czy Ty po przejechaniu 100 m próbujesz odpalać na gazie?? Czy na benzynie??

Ja na benzynie - na gazie nie mam możliwości odpalenia.

Ja moge odpalić na benzynce bez problemu na gazie nie próbuję bo i tak czekam aż sie silnik zagrzeje żeby go przerzucić na gaz... Silnik 1.6 16v instalka II gen z komputerkiem...

Oczywiście odpalam na benzynie.Włąściwie ja nie mam tutaj nic do przemieniania bo za mnie robi to instalacja.

Cytat:
2005-06-14 11:28:46, Pawel-NS pisze:
W moim escorcie (1.4 combi, 1995,gaz) od pewnego czasu dziwnie się dzieje z silnikiem. A mianowicie.Samochód odpala idealnie,idealnie tez po przygazowaniu przezuca na gaz,ale...kiedy przejade np.100 m i wyłacze po chwili silnik lun tylko popracuje chwilke i wyłącze go to zapalić go spowrotem jest koszmar.Auto "piłuje" ostro trzeba mu gazować, żeby odpalić.Już wydałem 1,5 tysiąca w autoryzowanych serwiach Forda,ale niestety nic nie pomogło.Nadmienie,że jak silnik pochodzi troszke dłużej lub przejade dłuższy (np.2 km) odcinek to auto zapala normalnie. Do tej pory zostały sprawdzone i wymienione:wtryski,pompka,świece,pasek rozrządu i pewnie coś jeszcze o czym nie pamiętam.Czekam na sugestie pomocy.

Opisz dokładniej producenta i typ instalacji LPG. Coś pomyślimy.

heh gaz:] takie sa wlasnie koszty zagazowania samochodu ... heh

chyba nikt nie miał z was takich problemów z gazem jak ja
teraz już jest wszystko popoprawiane i narazie jeździ ok jestem zadowoliny 1,6EFI 8V 91r
sprawa którą opisukjesz była podobna do mojej instalacji w końcowej fazie zanim ja poprawiłem
auto zapalało normalnie na benzynie chwilę pochodziło i po zgaszeniu nie chciało zapalać na gazie a na benzynie z dużymi oporami w końcu skończyło sie tak że wogóle nie chciało zapalić
okazało sie że ci co robili mi instalcję rozcieli nie ten kabelek od wtryskiwaczy co trzeba bo strownik gazowy jak przełancza na gaz to musi ci odciąć wtryskiwacze żeby nie pompowały paliwa.
Ten kabel który był u mnie rozcięty sterował czymś jeszcze w dodatku łączenie nie było lutowane tylko skręcone i po zimie poprostu zaśniedziało
ja bym obstawiał że to jest przyczyna twoich kłopotów
Problem w tym że jak jechałem do jakiegoś warsztatu to pytali sie czy jest gaz jak tak to oni sie nie podejmują naprawde trzeba długo szukać dobtych fachowców Ja znalazłem