świece po założeniu instalacji gazowej HELP!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ludzie trzymcie mnie bo mnie zaraz rozwali!!! kupiłem dzisiaj swiece NGK v-Line nr2 i nie pasuja tzn dokładniej klucz nie pasi!!! Jakie mam kupić do esperaka 1.5 16V POMOCY!!! Bo mnie zaraz trafi!!!! Jaki jest dokładny namiar na te świece bo tak je polecacie, pozdrawiam i dzięki za posty.

Idź do sklepu, powiedz że chcesz NGK V-line do Espero 1,5, gość zerknie w katalog i wszystko bedzie jasne

Siakiś sztuczny problem

i tak było!!!! A ten dupek dał mi jakies badziewie!!!Mowiłem mu ze potrzebuje do esperaka 1.5 16v I co Ty na to? Trafiłem na dupka i nic poza tym ale jesli mozesz to powiedz mi dokładny typ tych świec. Z góry dziękki!

trafiłeś na dupka bo dał Ci świece do 1,8 !! ....był blisko bo to też Espero ...tyle że ....nie przewidział że mogą tam być inne siniki

Cytat:
2005-06-25 16:16:16, kemot pisze:
i tak było!!!! A ten dupek dał mi jakies badziewie!!!Mowiłem mu ze potrzebuje do esperaka 1.5 16v I co Ty na to? Trafiłem na dupka i nic poza tym ale jesli mozesz to powiedz mi dokładny typ tych świec. Z góry dziękki!

Hahahaha,,,,,,,więc trzeba zmienić sklep,,,,a następnego sprzedawcę w sklepie sprawdzić i przepytać z wiedzy w temacie cześci zamiennych do aut
Tak jak mówi Bogdan należy określac dokłądnie rodzaj silnika.
Powodzenia

jak zwykle-kilka odpowiedzi ,ale żadnych konkretów
a nie można tak NGK

No ale chwileczke. Kolega pisze, ze nie swiece nie pasuja tylko "dokładniej klucz nie pasi!!!", a na to trudno chyba cos poradzic.
Mnie klucz pasowal jak na razie do wszystkich swiec, ktore wkrecalem do Esperaka

Aha, no to z zamieszczonej wyzej strony przez Marcina2 wyraznie wynika, ze nie powinienes kupic V-line No2 tylko No14. I wszystko jasne.

[ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2005-06-26 10:36:41 ]

chyba że tak

nie znam kodu świec NGK -może pomiędzy Vline 2 (do 1.8 ) a 14 (do 1.5) jest różnica w szerokości klucza do śrub z łbem sześciokątnym , lub średnicy gwintu

gdyby nie było różnic to dawaliby jednakowe świece

[ wiadomość edytowana przez: marcin2 dnia 2005-06-26 10:45:16 ]

Cytat:
2005-06-26 10:22:53, marcin2 pisze:
jak zwykle-kilka odpowiedzi ,ale żadnych konkretów.....

Bez konkretów powiadasz ??...sorki ale gdybym znał typ świecy stosowanej w 1,5 to na pewno bym go podał !.....a ponieważ wiem tylko co stosowałem w 1,8 to wyszło jak wyszło ...

Cytat:
2005-06-26 10:39:04, marcin2 pisze:
...."może pomiędzy Vline 2 (do 1.8 ) a 14 (do 1.5) jest różnica w szerokości klucza do śrub z łbem sześciokątnym , lub średnicy gwintu gdyby nie było różnic to dawaliby jednakowe świece ...."

Tera się już przygotowałem na konkrety :

świeca do 1,5 : klucz 16 - i to praktycznie jedyna różnica ! (do 1,8 - klucz 21)
bo....takie same są pozostałe parametry tzn:
1. gwint: długość 19mm typ gwintu M14x1,25
2. ciepłota świec !
3. nawet przerwa na elektrodzie bardzo zbliżona

A myślałem że jest mocno inaczej !

super,lekcje odrobione dzięki temu wszyscy wiemy więcej
ale pytanie było takie-jakie to mają być świece (czyli o jakim oznaczeniu)?
odpowiedź w poście QLogic`a

mimo wszystko życzyłbym sobie żeby chociaż 10% odpowiedzi na wątki było tak merytorycznych jak w tym

Cytat:
2005-06-26 10:22:53, marcin2 pisze:
jak zwykle-kilka odpowiedzi ,ale żadnych konkretów a nie można tak NGK

to tera uwaga bedzie riposta
.....a nie można tak:

do esperaka 1.5 16V potrzebne są świece NGK V-line 14

i ...do esperaka 1.8 8V potrzebne są świece NGK V-line 2
i ...do esperaka 2.0 8V potrzebne są świece NGK V-line 2

Nie mam tylko pojęcia co się pakuje do esperaka 2.0Turbo

Jak się kupuje samochód i chce się trochę samemu pogrzebać w nim to najpierw trzeba poczytać jego podstawową instrukcję obsługi.Jak nie to lepiej jeździć do "olaboga"sewisów

Dziękuje wam ale tego co widzę to ja wyszłem na głupka a nie ten ze sklepu no ale cóz czasem tak bywa, mowiłem mu ESPERO 1.5 i dostałem V-line2 . Teraz już wiem jakie mam swiece i nie muszę zagladać do literatury fachowej bo od tego- mam nadzieję- jest ta stronka. Dziękuje za posty świece wymienione!!!! Pozdro!

A ja kupiłem pare dni temu Iskry (zwykle nie Lpg) na NGK nie moge zrobić wiecej niż 12 tys... Ostatnio przestało mi podpalać jeden cylinder na gazie. Skutek był taki ze jak mi wyj#%#ło w kolektor to wszystko pospadało a dekiel obudowy filtra wybulił mi maskę. Niby minimalnie ale na lakierze mam gwiazdkę.
Kocham gaz

A moje DU ma teraz już 2 guzy na masce... jeden nowy po filtrze i jeden stary po zamykaniu klapy z nie przykręconą klemą....
Chyba poczekam na akcję jak w reklamie link4 i pojadę na AC...