MotoNews.pl

Jaka to instalacja gazowa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc
Opisze swoja instalacje w Espero 1.5:

1. Między reduktorem Bedini (Autogas Italia) 120E, a mikserem jest 'silnik krokowy' a obok niego duża mosiężna śruba do regulacji.
2. Silnik krokowy jest podpięty do pudełka: "POLGAS Lambda System MIKROGAZ 1"
3. Do wtrysków jest podpięte pudełko "Digital Protect" wg faktury jest to emulator PD 21

- Po co kolo silnika krokowego jest ta śruba?
- Co to jest te pudełko z punktu 2?
- 3 punkt to wiem, emulator: http://www.protecdigital.pl/products.htm

dziekuje i pozdrawiam Lee

Cytat:
2005-06-08 22:41:42, Lee pisze:
1. Między reduktorem Bedini (Autogas Italia) 120E, a mikserem jest 'silnik krokowy' a obok niego duża mosiężna śruba do regulacji.

Ta śruba służy do wstępnej regulacji
A nr 2 to twój komp gazowy, nie spotkałem się z czyms takim wczesniej, ale wnioskując po śrubie przy silniczku, bardzo prostu komputerek

Czyli tak jak myślałem... wcisneli mi jakis zlepek cześci co na magazynie zalegały
Mogę go na coś lepszego wymienić?
Trzeba z tym jechać do 'fachowców', ktorzy skasuja mnie niemiłosiernie, czy mogę sam zamontować coś nowszego?

Na allegro cuś takiego widziałem:
komp do gazu

[ wiadomość edytowana przez: Lee dnia 2005-06-08 23:32:05 ]

Cytat:
2005-06-08 23:30:45, Lee pisze:
Czyli tak jak myślałem... wcisneli mi jakis zlepek cześci co na magazynie zalegały Mogę go na coś lepszego wymienić? Trzeba z tym jechać do 'fachowców', ktorzy skasuja mnie niemiłosiernie, czy mogę sam zamontować coś nowszego? Na allegro cuś takiego widziałem: komp do gazu [ wiadomość edytowana przez: Lee dnia 2005-06-08 23:32:05 ]

Samemu to nie wiem jeśłi się znasz to sobie poradzisz, ja bym tego sam nie robił.
Ten komp na allegro to nie wiem nie wypowiadam się bo nie znam tej marki.
Ale dobry komp to AL700 lub polski odpowiednik stag 50

Slyszalem duzo o AL700.
Jaka jest cena tego kompa i gdzie go najtaniej kupie?

Cytat:
2005-06-09 11:01:23, Lee pisze:
Slyszalem duzo o AL700. Jaka jest cena tego kompa i gdzie go najtaniej kupie?

Myśle że około 300-350zł u gazowników można

Cytat:
2005-06-08 23:30:45, Lee pisze:
Czyli tak jak myślałem... wcisneli mi jakis zlepek cześci co na magazynie zalegały Mogę go na coś lepszego wymienić? Trzeba z tym jechać do 'fachowców', ktorzy skasuja mnie niemiłosiernie, czy mogę sam zamontować coś nowszego? Na allegro cuś takiego widziałem: komp do gazu [ wiadomość edytowana przez: Lee dnia 2005-06-08 23:32:05 ]

Jak masz srube przy silniczku to może byc Stag 2L - mi to gazownicy odradzali. A co do tego komputera z allegro- cena nawet ok tylko czy bedziesz miał oprogramowanie do ustawienia parametrów i czy dasz rade to samemu zrobic ,ewentualnie musiałby zrobic to ktos kto ma jakies doswiadczenie z tymi komputerami.
AL -700 mozna kupic np w hurtowni MEGAPOL (około 330 zł) albo poszukaj gdzies w internecie. Ja ostatnio szukałem BINGO i pytałem sie tez o AL-700 i gdzies mieli za 280zł ale nie pamietam gdzie..... internet i troche czasu a znajdziesz...

I udalo mi sie kupic AL700 za 285zł. Za montaz i regulacje zaplacilem 60 zł.
Jeszcze nie wiem jak spalanie ale dynamika i kultura pracy jest o niebo wyzsza niz na poprzednim ala 'kompie'.

Po zdemontowaniu starej instalacji okazalo sie ze komp 'Polgas Mikrogaz 1' mial spalony scalak. Pewnie dlatego tak dużo palił. Niestety nic na plytce nie pisalo ze jest to STAG2-L, jakiś no name.
Centralka natomiast jest STAG2-W, którą sprzedaje na allegro.
Wystawiłem też silnik krokowy z registrem... moze ktos potrzebuje

Cytat:
2005-06-15 15:04:42, Lee pisze:
I udalo mi sie kupic AL700 za 285zł. Za montaz i regulacje zaplacilem 60 zł. Jeszcze nie wiem jak spalanie ale dynamika i kultura pracy jest o niebo wyzsza niz na poprzednim ala 'kompie'. Po zdemontowaniu starej instalacji okazalo sie ze komp 'Polgas Mikrogaz 1' mial spalony scalak. Pewnie dlatego tak dużo palił. Niestety nic na plytce nie pisalo ze jest to STAG2-L, jakiś no name. Centralka natomiast jest STAG2-W, którą sprzedaje na allegro. Wystawiłem też silnik krokowy z registrem... moze ktos potrzebuje

gdzie zakładałes ten komputerek w Katowichach bo nawet w miare za cię skasowali za podłaczenie i regulacje.
Tez właśńie myśłe nad jakims komputerkiem i szukam gdzie by co tu tanio...

Naprawde fajne chopaki i znają się.
Maja swoj warsztat troche schowany. Jak wjedziesz na Markiewki (Bogucice) od strony koscioła to pierwsza w prawo i w prawo na podworze. Ostatnie dwa garaże to oni :^)
Szefu to Mirek 603184011
Moi wszyscy znajomi juz do nich jezdza...