Tarcze hamulcowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szczerze mowiac nie znam sie na tarczach a zapalila mi sie kontrolka ze czas juz je wymienic i tak szukajac sobie natrafilem na to
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=41056877
czy moze mi ktos powiedziec czy warto cos takiego kupic i zamontowac?

kontrolka na desce to jest od klockow nie od tarcz

ale tarcze tez sa wyjechane a chce wymienic wszystko

moze wystarczy tylko przetoczyć teraz niektóre firny robią to na samochodzie bez zdejmowania co jest gwarancją że nie będą biły

Tarcze do przetoczenia muszą mieć wystarczającą grubość. Jak są zbyt cienkie nie ma sensu przetaczać. Pojedź do mechanika, niech to oceni.

A tarcze Pagid, jak każde tanie tarcze, mogą być. Jeśli nie będziesz ich zbytnio obciążał, będą służyć dobrze.

sieka bądź konsekwentny. skoro uważasz że montaz instalacji gazowej w BMW jest nieporozumieniem, to i montaż tarcz nie oryginalnych też nim jest. jedź do serwisu i sobie kup oryginały. czemu sam chcesz oszczędzić, a innych za to ganisz? to napisałem jako uczestnik forum, a to co za chwile napisze napisze jako moderator naszego forum.
przeczytaj uważnie TU
pozdrawiam

witam
nie doczytałem dlaczego chcesz przetaczać tarcze?pokrzywiło?
nowe z brembo kupowałem za 100zł wiec ja bym nie przetaczał.stówka to nie tak tragiczny wydatek. ablo poszukaj moze ktoś bedzie miał na giełdzie prostą uzywke z bitka etc. POZDRO

miciak nrembo to bdb firma a i dużo za nie nie zapłaciłeś. Mógłbyś dać jakiś namiar na sklep gdzie kupiłes tarcze. Ja Brembo najtaniej za 136 zł znalazłem. Także będe wdzięczny.

Cytat:
2005-02-04 16:17:57, MARCIN_RADOM pisze:
sieka bądź konsekwentny. skoro uważasz że montaz instalacji gazowej w BMW jest nieporozumieniem, to i montaż tarcz nie oryginalnych też nim jest. jedź do serwisu i sobie kup oryginały. czemu sam chcesz oszczędzić, a innych za to ganisz?

a wiec tarcze te chce zalozyc tylko dlatego ze sprzedaje BMW bo mam juz inne. a nie bede komus zakladal oryginalow. a co do gazu to widze wszyscy na mnie skaczecie jak bym niewiadomo co powiedzial! wyrazilem swoje zdanie i tyle! nie krytykuje ludzi za ich poglady a wy wszyscy tak! mam jeszcze pytanie czy do M3 tez bys zalozyl gaz??

Inter cars ale musisz miec załozoną działalność związaną z motoryzacją stad taka cena. POZDRO

Cytat:
pytanie czy do M3 tez bys zalozyl gaz??

to jest pierwsza rzecz jaką byb zrobił po zakupie tego auta na dłuższy okres casu

znam kilku gości którzy jeżdżą M3 i wszyscy mają gaz. jak chcesz ich zobaczyć lub zapytać to idź na www.mpwr.prv.pl
ja poprostu nie wiem czemu do bmw nie można, nie należy zakładać gazu.
pozdrawiam

Cytat:
2005-02-06 10:08:13, MARCIN_RADOM pisze:
znam kilku gości którzy jeżdżą M3 i wszyscy mają gaz. jak chcesz ich zobaczyć lub zapytać to idź na www.mpwr.prv.pl ja poprostu nie wiem czemu do bmw nie można, nie należy zakładać gazu. pozdrawiam

zapytalem dlatego ze kupilem M3 ale gazu nie zaloze bo nie uznaje takiego czegos. silnik jest skonstruowany tak ze ma jezdzic na benzynie a nie gazie. i powiem ci jeszcze ze nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem ludzi co do np. M3 wkladaja gaz. ale jak juz mowilem nie wszystko musze rozumiec w zyciu.

Cytat:
2005-02-06 10:15:58, sieka pisze:
powiem ci jeszcze ze nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem ludzi co do np. M3 wkladaja gaz. ale jak juz mowilem nie wszystko musze rozumiec w zyciu.

dla oszczędności-jak ktos duzo jeździ to mogą sięgać kilka tysięcy zł miesięcznie a jeśli ci M3 ubędzie 20% mocy przez gaz to i tak zostaje jej tyle ,że raczej jej nie wykorzystasz

Cytat:
2005-02-06 10:20:36, toptuning pisze:
dla oszczędności-jak ktos duzo jeździ to mogą sięgać kilka tysięcy zł miesięcznie a jeśli ci M3 ubędzie 20% mocy przez gaz to i tak zostaje jej tyle ,że raczej jej nie wykorzystasz

dobra juz sie nigdy nie wypowiem na formu na temat gazu!!! obiecuje. ale jeszcze powiem tyle ze kupowanie M3 a pozniej oszczedzanie wyklucza sie. ale to jest moja ostatni post w ktorym wypowiadam sie na temat gazu..........

Cytat:
2005-02-06 10:15:58, sieka pisze:
zapytalem dlatego ze kupilem M3 ale gazu nie zaloze bo nie uznaje takiego czegos. silnik jest skonstruowany tak ze ma jezdzic na benzynie a nie gazie. i powiem ci jeszcze ze nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem ludzi co do np. M3 wkladaja gaz. ale jak juz mowilem nie wszystko musze rozumiec w zyciu.

Popieram Cie 100%, tez tak uwazam. Jak ktos chce oszczedzac to niech kupi 316 albo 318 tds.

Cytat:
silnik jest skonstruowany tak ze ma jezdzic na benzynie a nie gazie

silnik jest skonstruowany tak że może jeździc i na spirytusie.

Cytat:
i powiem ci jeszcze ze nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem ludzi co do np. M3 wkladaja gaz

hmm, o ile dobrze pamietam to M3 ma minimum 280 KM, więc jeśli na gazie (za 2000 pln) straciłbyś 30 KM to i tak nie wykorzystywałbyś pozostałych 250 km, ale jeśłi jesteś maniakiem mocy to załóż sobie wtrysk i poza oszczędnościami finansowymi jeszcze dołożyłbyś troszkę mocy. oczywiście trzebaby dobrze założyć i to dobrą instalację i odpowiednio wyregulować. jak wszystkim wiadomo mieszanka propan-butan ma wyższą wartość liczby oktanowej, co osoby kompetentne mogą wykorzystać z pożytkiem dla auta i kierowcy.

Cytat:
Jak ktos chce oszczedzac to niech kupi 316

jeden z kolesi z www.mpwr.prv.pl zaczynał w 92 roku swoja przygodę z bmw od 316i E-30. kiedys zapytałem go o tym jak mnie przewiózł: rafał ile ci ona pali? odpowiedział ze spokojem że 25 litrów gazu w miescie.

Cytat:
jak juz mowilem nie wszystko musze rozumiec w zyciu.

warto choć spróbować. a nie jest to trudne. chodzi poprostu o ekonomię, o ekologię już mniej. zresztą już toptuning ci to wyjaśniał.
pozdrawiam

ja dgybym miał m3 nigdybym gazu nie załozył moim zdaniem nie wypada

Ja do Mki też bym gazu nie wsadził i wydaje mi się że elektronika w tym modelu też ma dużo do powiedzenia i jak wsadzi sie gaz to się ją omija i wtedy różnica w jeździe mogłaby być znacząca.
Gaz jest super bo kosztuje 1.8 i jestem jego przeciwnikiem ale całkiem możliwe że jeszcze kiedyś go założe.
Mój kolega jadąc dzisiaj jednym z kilku aut jakie ma (handlarz) a to było akurat na gaz stwierdził skromnie, że: "gazy to są super i nawet zdrowe ale po grochówce"

A ktoś tu powiedział że silnik jest przygotowany pod dane paliwo czyli benzyne lub rope a nie gaz i tutaj się w pełni zgadzam!

ktoś kiedyś chciał dać ludziom tani samochód w eksploatacji i zaczął produkować diesle.
ktoś kiedyś chciał dać ludziom sportowy samochód i powstała seria M.
albo cię stać na M3 albo na318tds i nie ma co tłumaczyć gazu bo jest dobry ale do daewoo.