Koszty obnizenia essiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zna moze ktos orientacyjny koszt przygotowania zawieszenia do "sportowej" jazdy?

z gory dzieki

róznie, zależy co chcesz zrobić. i "sportowe zawieszenie" nie znaczy wcale "obniżone"

Generalnie - na początek twardszy amortyzator na zwykłej sprężynie - to koszt około 1000-1500 bez szaleństw.
A górnej granicy nie ma

a tak powaznie to uzywany komplet obnizajacy zaczyna sie w sumie od 500zl

Cytat:
2005-06-13 17:22:25, porter pisze:
zna moze ktos orientacyjny koszt przygotowania zawieszenia do "sportowej" jazdy? z gory dzieki

Do sportowej ,czyli ...
na tor,do miasta??

cos bardziej miejskiego,chodzi glownie o kjs`y czyli bez szalenstw

Napisz do Woja na priva (bo dzisiaj go już chyba nie będzie), on obniżał autko tydzień temu

Do KJSow polecam narazie wymienic amorki na sportowe np BILSTEIN ... KONI ...

A potem jakis komplecik sprezynek obnizajacych nie wiecej jak 40 MM ... wrecz 30 byloby dobre.

do KJS najlepszy zestaw będzie seryjne zdrowe spręzyny plus amory bilsteina jakieś B6 lub b8 w zerkopolu mogą ci to pładnie wszystko posklecać

... kit z amorkami i sprężynami to koszt około 1500 zł ..... mówie o nówkach ... ja tyle dalem z WEITECa 60/55 .....

ale to nie zawias na KJS'y takie coś szybko by się posypało
jak coś to tylko amory bilsteina ja nieługo przetestuje Spaxa to się wypowiem

to może pojedziemy z górnej pólki??
profi gumy do całego zawiasu 1600/1900 pln, zawias z pełną regulacją od 6kpln w górę

ta unibole zapodaj............

Uniballe może nie od razu (chociaż mam i polecam efekt rewelacja, szczególnie tam gdzie czucie nawierazchni jest ważne), ale powerflexy to jedenz elementów takich modów. Poza tym Bilstein najlepiej na grubej rurze i można wymiatać KJSy. Generalnei tam się liczy o wiele baridzje zwykle zręcznośc kierowcy niż auto. Frytka wygrał KJSa pierwszego polonezem babci..