SONATA 91

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich fanow hyundaia!!!
jestem nowy na forum i chcialbym sie pare rzeczy dowiedziec.
jezdze hyundaiem sonata z 1991roku wersja amerykanska ale przod przerobiony na europejski.chcialbym sie dowiedziec z czego mozna dopasowac jakis fajny zderzaczek przedni,sportowy oczywiscie.podoba mi sie ten od speeda.wiem ze bedzie ciezko ale poradzcie mi cos.
i jeszcze chcialbym wiedziec gdzie dostac przednie kierunkowskazy (te kolo lamp) w kolorze bialym??byly takie sonaty??ostatni widzialem poniacza z bialymi,podeszlyby do sonaty??

jeśli możesz zrób foto kierunkowskazów, widziałem 3 rodzaje ale raczej będzie ciężko, do swojej musiałem przez ASO kupować, koszt 110zł/szt, poniacz ma mniejsze kierunki, najbardziej zbliżone są od sierry tylko inaczej wchodzą żarówki

zrobie dzisiaj fotki kierunkow.zrobie te europejskie i amerykanskie bo tez mi jeden zostal.ostatnio widzialem audi 100 z 1991r. i wydawalo mi sie zeby mialy szanse podejsc

temat kierunków wałkowałem, dopiero do sonaty po 93' łatwiej zdobyć ale mają inny kształt, pozostają szroty itp

szukac po szrotach ale czego jak nie wiem z jakiego modelu podpasowac??

nie umialem wrzucic fotek wiec sa pod tym adresem.jak ktos moze pomoc to niech zerknie:

ftp://kaspol11@ftp.webpark.pl

HASŁO: sql072

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-06-14 23:17:37 ]

na szrotach szukasz używek od sonaty, napisałem ci że podchodzą od sierry - są białe i pomarańczowe, przejrzyj zdjęcia z II zlotu HTG, tam są zdjęcia mojej sonaty, jeśli kierunki masz w takim kształcie to nowe najszybciej przez ASO;
adres który podałeś u mnie się nie otwiera

teraz dziala stronka ale jest tylko jedna fotka.czy do tych kierunkow podejda te ze sierry??one maja calkiem inne trzymania.co tam trzeba przerobic.pomozcie.

kaspol11.webpark.pl

a tu te ze sierry.podejda??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53960001

z foto wynika że masz te same kierunki co ja;
od sierry podejdą, jedź do jakiegoś sklepu, wypożycz na chwilę kierunek od sierry i sobie sprawdź na samochodzie, ja tak zrobiłem i pasują, mocowanie jest inne, fakt trzeba rzeźbić, ale masz za grosze, w ASO kupę szmalu

Dzięki Jarek!!!
a powiedz mi jakie alumki podejdą do sonaty??
wiem ze rozstaw srub to 4x100
zastanawiam sie nad jakimis 18" albo 17" a szerokość to chyba na tyl nie wejda szersze niz 205 bez poszerzenia blotnika

Cytat:
2005-06-15 14:17:04, kaspol pisze:
Dzięki Jarek!!! a powiedz mi jakie alumki podejdą do sonaty?? wiem ze rozstaw srub to 4x100 zastanawiam sie nad jakimis 18" albo 17" a szerokość to chyba na tyl nie wejda szersze niz 205 bez poszerzenia blotnika

rozstaw śrub to zdaje się 114;
sonata w standardzie ma szerokość opon 185/14 - 205/15, szczerze mówiąc nigdy o felach nie myślałem, szersze = cięższe = szybsza wymiana łożysk w kołach
trochę info o felgach masz tu, zajrzyj do konfiguratora i po sprawie:
http://www.opony.com.pl/index.asp

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2005-06-15 14:49:43 ]

masz racje.rozstaw to 4x114. wczesniej zle to mierzylem. ja mam oponki 195/70 ale w drzwiach kierowcy pisze ze mozna wrzucic 205. ja
sie zastanawiam nad jeszcze szerszymi.mysle ze 17" na niskim profilu powinny wystarczyc.a jak to jest z przednim zderzakiem jakims sportowym?z czego mozna dopasowac albo jaka firma moe mi taki zrobic??