MotoNews.pl
6 Tarcze tył Samara (35209/12) - NT

Tarcze tył Samara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Mam pytanie
Czy ma ktoś samarkę z tylnymi hamulcami tarczowymi?
Jest morzliwość takiej przeróbki?

Jest taka mozliwość , choc troche kosztuje
Na naszej stronie klubowej jest oferta czesci do rajdowych samarek z Ukrainy (Alxa z Kijowa),poszukaj fotek i cennika w dziale TUNING
http://195.150.240.2/~ladaklub/tuning/alexandr/tuning_photo/rear_disk_brake.jpg

Pozdr
Paweł

[ wiadomość edytowana przez: pawel_krakow dnia 2004-01-04 22:52:01 ]

[ wiadomość edytowana przez: pawel_krakow dnia 2004-01-04 22:55:47 ]tarczowe hamulce tył samara wraz z ręcznym (mechanicznym)

[ wiadomość edytowana przez: pawel_krakow dnia 2004-01-04 22:58:25 ]

Ktos z was sie orientuje czy na tyl do samary z 92 roku mozna zalozyc tarczowe hamulce??bo bebny mam do wymiany nie nie wiem czy nie warto by bylo od razu pomyslec o zmianie na tarcze.tylko czy cos takiego da sie zrobic i nie bedzie to jakies mocno drogie )

Oczywiście, że się da, tylko pytanie po co????? Skuteczności hamowania nie poprawisz, a tylko trudniej będzie osiągnąć wymaganą skuteczność hamulca ręcznego. Jeżeli chcesz poprawić skuteczność hamowania (ale to raczej do sportu, bo do normalnej jazdy nie ma wiekszego sensu), to myśl o większych tarczach z przodu. Niestety to już dość duży wydatek.

Ewentualnie wywalenie korektora U mnie po wywaleniu tego ustrojstwa bardzo szybko blokuje tylne hamulce (lekki tyl). Nie jest to jednak idealne rozwiazanie poniewaz przy ostarym hamowaniu troszke lubi rzucic tylem a przy hamowaniu w zakrecie "dupka" lubi lekko uciec Ja u siebie chyba wsadze z powrotem korektor bo w zimie moga byc pewne problemy