Wyz³obienia na T³okach

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam was bardzo serdecznie jestem m³odym pocz±tkuj±cym rajdowcemnie mam kilka pytañ splanowa³em g³owice na 5mm i nie wiem jak zrobiæ wyz³obienia na T³oku zeby zawór sie chowa³ z nim !! nie interesuje mnie zadne wysowanie na t³okiem smarem i odbijanie.... najlepiej bym chcia³ zeby mi ktos poda³ konkretne wymiar co i jak !! dziêki i pozdrawiam !!

Na ³atwiznê by siê chcia³o puj¶æ?? Nie wiem tak wiêc nie pomogê, pokombinowaæ jednak warto;]

NO prosze niech mi kto¶ odpowie to dlamnie bardzo wa¿ne !! GG-1802116

jak kto¶ ci mo¿e konkretnie podaæ, jak sam nie jeste¶ konkretny...nie napisa³e¶ czy seryjne zawory, jaki wa³ek itp...a najbardziej mnie interesuje, czemu sam tego nie sprawdzisz??

naciêcia na t³okach pod zawory

a moze wie ktos ile i gdziue w okolicach wwa mi to zrobia ?

Cytat:
2005-01-28 23:02:06, maskekk pisze:
a moze wie ktos ile i gdziue w okolicach wwa mi to zrobia ?

A nie mozesz samemu?Kupujesz kamienie szlifierskie walcowe.Ilosc zalezy tutaj od jakosci.Zdejmujesz sprezyny zaworowe z zaworów ,krecisz nimi zeby zaznaczyc gdzie sie bed± spotyka³y ,zdjemujesz g³owice ,wyjmujesz t³oki,idziesz na stó³ ,dobrze je mocujesz ,zaznaczasz sobie ile musisz wybrac (zaleznie od splanowania g³owicy) ,wubyerz minimum potrzeben ,bo po co mniejszac sobie kompresje zeszlifowaniem polowy t³oka... (Zochu kiedys wybrania sobie srubokretem zrobi³ ,i zapierd....@!$)

Siemka Wrc Szkoda ze nie zglosiles sie wczesniej bo niedawno sprzeda³em takie t³oki. Naciêcia robi³ Heinrich tak¿e jak chcesz mieæ to dobrze zrobione to pojed¼ do niego albo baw siê sam - nie jest to wielka filozofia. Racman dobrze opisa³ wszystkie czynno¶ci.

Pozdrawiam

Kurde a nie wiesz ile mozne kosztowaæ zrobienie takich wyz³obieñ na T³okach ?:> wyrobie sie do 40 z³ ?

ja slyszalem ze wystarczy ponacinac odpowiednio zawory wlozyc w wiertarke i w ten sposob ponacinac na zalozonej glowicy. wtedy rzeczywiscie otwory robia sie tylko takie jakie potrzebujemy

Odnawiam temat:
Jaka jest bezpieczna odleg³o¶æ zaworu od t³oka???

taka zeby zawor przy pelnym otwarciu nie dtykal tloka.

ale ile daæ luzu bo jak bedzie na styk to chyba nie bardzo-

Cytat:
2005-06-13 23:20:04, rosck pisze:
ale ile daæ luzu bo jak bedzie na styk to chyba nie bardzo-

w zale¿no¶ci ile zciacha³es g³owice, tudzie¿ te¿ troche od wa³ka jaki masz

mam -2,75mm g³owice do tego miedz 0,56mm, i wa³ek 114 swiatka

Cytat:
2005-06-14 00:19:49, rosck pisze:

ale co chcesz to zalo¿yæ i zastanawiasz siê czy bêdzie uderzenie czy nie?

Cytat:
2005-06-14 00:19:49, rosck pisze:

ten zestaw sie raczej nie spotka, bez obaw
ja mam 760 swiatka ,-3,2 i wieksze zaworki, miedz0,3 i bangla

Du¿o zale¿y od czasów otwarcia izamkniêcia dolotu i wydechu...

ja mam zaworki ss±ce 38 mm, g³ówke - 3 mm, wa³ek ireco 7, i przy skladaniu silnika nic nie dotyka³o, a po zdjêciu g³owicy 4 000 km pó¼niej widaæ wyra¼ne znaki na t³okach po zaworach ://// wiêc poprawi³em tylko to co by³o...odpad³ mi problem z celowaniem