| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wikol białystok | 2005-05-05 13:41:50 proszę o pomoc i opinie użytkowników. dzięki |
mlac Skoda Octavia Tour T ... Kraków | 2005-05-05 17:51:56 Witam
Nie wiem czy Ci pomogę bo mam Astre I '97 ale silnik mam 1.4xe 16v. Tylko że nie jestem pewny czy nie były tam w "dwójce" jakieś modyfikacje tego silnika. W każdym razie jeżeli masz kolektor ssący metalowy możesz montować II generacje - taką ja mam. Konkretnie mam LANDI l.e.s 98 jak na razie prawie 15 kkm i bez zarzutów odpukać. Żadnych spadków mocy, czy problemów z paleniem. Spalanie około 8-9l /100. Koszt to max 2 tyś zł. Pozdr PS Jak coś to prześle Ci zdjęcia jak to jest u mnie pod maską. |
mlac Skoda Octavia Tour T ... Kraków | 2005-05-06 04:03:34 Kurcze a cóż się takiego dzieje?? Nie strasz ludzi. Powiedz coś wiecej jak wiesz. |
mlac Skoda Octavia Tour T ... Kraków | 2005-05-07 05:16:36 Na wstepie chciałem powiedziec że wcale na nikogo nie naskakuje Zawsze uważam że człowiek całe życie się uczy więc każda opinia jest ważna. A teraz do tematu. Owszem w drugiej generacji może dojść do wystrzałów ale
po 1. zaznaczyłem że mam kolektor ssący metalowy więc ewnetualne szkody związane z takim wystrzałem są minimalne; po 2. do wystrzałów dochodzi przy źle ustawionej instalacji ( u mnie odpukać jak dotychczas ani raz się to nie zdarzyło) po 3. co do spadku mocy - nie mierzyłem na hamowni ale jak dla mnie w zupełności moc na gazie jest wystarczająca nawet jeżeli z 90KM zrobiło się 80KM to jeździ się zupełnie dynamicznie ( jak dla mnie bo znam ludzi którzy poniżej 100KM uważają za muła ale to już musi każdy sam wyważyć na czym mu bardziej zależy) Pozdr |
LuckyS ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-06-17 20:43:32 Witam,
Mam silnik X16XEL (wielopunkt) w Astrze F Instalka II gen. na kompie BingoS Jeśli chodzi o wybuchy... hmm ja nie wiem co to takiego... przebujałem na gazie ponad 40kkm i nic takiego mi się nie przydarzyło a kable mam jeszcze oryginalne (łącznie przejechane 125kkm) świece wymieniałem po 30kkm na gazie (chociaż gaziasz mówił aby co 10kkm wymieniać) i nie miały oznak zbytniego zużycia. Jeżdzę bardzo różnie czasem bardzo spokojnie a czasem depczę do 6tyś/obr lub redukcja i w pedał (podobno wtedy najłatwiej trafić strzał )
Co do osiągów hmm mogłyby być lepsze ale tragedii nie ma. Fakt, że mam najprawdopodobniej za bogatą mieszankę (mój wątek TUTAJ ) i to jest mój problem z gazem. Pozdro [ wiadomość edytowana przez: LuckyS dnia 2005-06-17 20:55:46 ] |