Wskaźnik temperatury nie dziala?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jezde swoja BMW 525 3 dni a ona nawet ani razu sie nie zagrzala... znaczy sie nawet o milimetr nie uniosl sie wskaznik temperatury... Czy moge go jakos sprawdzic? Czy mozna jakos zrobic ogolny test zegarow?
POZDRAWIAM

podłącz przewód od czujnika do masy jeśli wskaźnik ruszy to uszkodzony masz czujnik

u mnie było tak że jak odpalałem to wskaźnik tankowania i temperatury wyłączały się, radio przestawało też grać, wycieraczki przestawały działać. Na 2 pozycji wszystko działało, doszedłem że przy działającym silniku muszę kluczyk delikatnie przekręcić w kierunku pozycji numer 2 i wszystko wraca do normy, gdzieś w stacyjce coś nie łączy.

Przepraszam bardzo a jak wyglada masa? Ze mozna byc takim lewusem to nie wiedzialem... zawsze samochodem zajmowal sie moj ojciec a teraz wszystko zostlo na mojej glowie a ja jestem zielony To trzeba gdzie w kstce sprawdic? Ale zauwazylem ze wskazni po kilku kilometrach sie unosi ale nie przekracza nawet polowy niebieskiego pola? to znaczy ze dziala ale moze cos go blokuje? Stukanie w niego nie pomaga
POZDRAWIAM

Nie wygląda Masa to poprostu minus, uziemienie. Mam nadzieje, ze co to jest uziemienie to już wiesz i nie musze tego tłumaczyć .
Pozdrawiam.

No Dobra Panowie... rozebralem zegary dostalem sie do wskaznika temperatury... i niby wszystko gra ale mam kolejny problem...pekla mi szybka od zegarow wiecie moze gdzie moge kupic nowa? Niby nic ale tak brzydko wyglada
POZDRAWIAM

może zanim ponownie narozrabiasz oddaj auto do mechanika

Piotrfire... powiem Ci ze bardzo boli mnie ta peknieta szybka...ale az tak bardzo tego nie widzac... moglbym oodac moja BMW do mechanika ale chcialbym ja troszke poznac... zeby mnie zadem mekanik nie zwalowal
Zreszta nie mam pojecia kto sie w Legnicy ddobrze zajmie moja podopieczna
POZDRAWIAM

Panowie ja juz nie wiem czy mi ten wskaznik temperatury silnika dziala... jak odpalam silnik to minimalnie sie unosi ale nie przekroczyl jeszcze niebieskiego pola... nie wiem czy jest w koncu sprawny... moze to jest sprawa tego ze jezdze ekonomicznie i nie przekraczam 1500 obotow?
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-05-30 07:52:19, MohSETH pisze:
moze to jest sprawa tego ze jezdze ekonomicznie i nie przekraczam 1500 obotow? POZDRAWIAM

napewno nie, zreszta jak mozna jezdzic nie przekraczajac 1500 ???

Cytat:
2005-05-30 07:59:40, tolo84 pisze:
napewno nie, zreszta jak mozna jezdzic nie przekraczajac 1500 ???

dieslem sie da...

To w takim razie co mam z tym zrobic? Mowia mi ze to jakas bateryjka podtrzymujaca ale wtedy nie dzialal by wskaznik paliwa prawda?
POZDRAWIAM

Mam pytanie: Czy problemy ze wskaźnikiem moga wynikac ze zle dzialajacego tempomatu? czy moja e - 34 z 997r posiada wogule tempomat
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-05-30 20:00:23, MohSETH pisze:
Mam pytanie: Czy problemy ze wskaźnikiem moga wynikac ze zle dzialajacego tempomatu? czy moja e - 34 z 997r posiada wogule tempomat POZDRAWIAM

raczej tempomat nie ma nic do rzeczy, predzej termostat

nie jestem pewien jak wyglada tempomat w e34 ale chyba powinna byc 3 dzwigienka (migacze, wycieraczki, tempomat)

a poza tym ta twoja e34 to jakas dziwna bo w 1997 juz jej nie produkowali...

o Wlasnie chodzi o termostat gdzie go znajde? A e 34 jest z 93r ale silnik ma z 97
POZDRAWIAM

Siemasz!
Zrob test zegarow... przytrzymaj "guzik" kasowania dziennego przekrec stacyjke na "2 pusc "guzik" kasowania dziennego
i obserwuj zegary jak ci wskazowki lataja

Jak ci to nie wyjdzie to mozemy sie umowic to zrobie ci ten test
PS. jestem z Lcy
Pozdro...

Wielkie dzieki maternus dzisiaj zobacze czy mi sie uda a jakby co do daj mi do siebie nie wiem...numer tel GG co tam masz zebym mogl sie z Toba skontaktowac
Wiesz moze gdzie jest W L-cy spec od BMW i czy mozna gdzie zrobic kasacje inspekcji?
POZDRAWIAM

[ wiadomość edytowana przez: MohSETH dnia 2005-05-31 08:04:56 ]

Jaszcze raz wielkie dzieki maternus Ale jestem zly... moge tu klnac, prawda? Kurwa! przez te zegazy rozjebalem sobie szybke i jak to teraz wyglada? Myslalem ze to cos w licznikach a one sa dobre... a przy ich wkladaniu pekla mi szybka mosze jakas sobie zalatwic maternus Gdzie tu w okolicy Legnicy jest jakis szrot z bmw?
Aha jak zalem test zegarow to najpierw tam gdzie jest przebieg pokazywaly sie kolejna liczby co to za liczby?)
Aha i ci teraz z tym termostatem mozecie mi powiedziec gdzie go znajde? i jak wyglada bo pewnie trzeba go wymienic
POZDRAWIAM

Termostat i wskaźnik sa jest ok w takim razie co jest nie tak?

a jak sprawdzałeś wskaźnik?