SRS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To już ostatni mój post
Na kierownicy mam napis SRS bajęr czy faktycznie auto to posiada proszę o wypowiedzi wszystkich użytkowników E36

Hmm... w mojej E34 tez jest to na kierownicy ale watpie zeby to bylo to
Bo to jest takie cus co nie pozwala spalic gumy tak? Ja tam nie wiem
Pozdrawiam

a w mojej e34 nie ma jest tylko air bak

SRS to jest wlasnie cos od airbagu, nie mylcie z ASR(ASC u BMW) bo to odpowiada za zerwanie przyczepnosci. wiem ze w starszych (przed 1992) bmw z poduszka jest tylko AIRBAG a w nowszych AIRBAG SRS.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-06-16 15:10:58 ]

juz sie dowiedzialem co to jest ten srs

Układ SRS
można podzielić zasadniczo na dwie generacje: do 1992r. i po roku 1993. Układy starszej generacji miały oddzielne układy sterowania i zasilacz, układy nowej generacji mają te zespoły w jednej obudowie. Zmieniona została również zasada zapłonu generatora gazowego - w układach nowej generacji odbywa się on prądem zmiennym, co zwiększa bezpieczeństwo przy obsłudze układu. Również diagnostyka układu AIRBAG została włączona do zespołu diagnostycznego samochodu poprzez gniazdo diagnostyczne.

Cytat:
2005-06-16 15:06:23, MohSETH pisze:
Hmm... w mojej E34 tez jest to na kierownicy ale watpie zeby to bylo to Bo to jest takie cus co nie pozwala spalic gumy tak? Ja tam nie wiem Pozdrawiam

jaki sens mialoby pisanie tego na kierownicy;] ludzie pomyslec troche i pokombinowac, np wpisac w google.pl "SRS"

coś na temat SRS