MotoNews.pl
5 Problemy z zapalaniem (112073/27) - NT

Problemy z zapalaniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie.
Mam atu+ z 98 1.6GSI i od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem. Na zimnym silniku trzeba go długo kręcić aby zapalił (nie ma znaczenia czy na benzynie czy na gazie).Jak już złapie ok.60* to jest wszystko dobrze. Spalanie wzrosło mi teraz do 15-16l gazu (przedtem 11,5-12).
Poradźcie co.
Pozdrawiam

jesli marusia jest dziewczynka, to nie odsylajcie jej do wyszukiwarki, bo to nie dla dziewczynek, tylko pomozcie jej, hehe!
w nagrode za pomoc, marusia zobowiazuje sie przyjechac na zlot rocznicowy, jak sadze?

Hehe Ojciec Dyrektor dziś w wyśmienitym humorze

Kolego/koleżanko - pytanie zasadnicze, jak mają się świece i cały układ zapłonowy w twoim samochodzie? w jakim stanie jest rozrusznik? w jakim stanie jest bateria (akumulator?)

bez tych podstawowych odpowiedzi nie ruszymy do przodu z problemem

Akumulator dobry, rozrusznik jeszcze lepszy a na świecach jest przejechane 5000.
A na zlot to ja moge jak najbardziej A co do Marusi to mam na imie Marek tylko moja babcia (ś.p) tak na mnie mówiła. Od zawsze.
Co do zlotu to nie widze tematu . Napiszcie czy ktoś jest z okolic Sieradza.

szkoda ze nie masz zielonego kabelka

kabelki i kopułeczka wydaje mi się że to pierwsza sprawa. Ale jeżeli wzrosło spalanie gazu i benzynki to mmm może już czas najwyższy na jakiś remoncik bo kompresja poszłaaaaa ? Wtedy i będą tródności z odpaleniem i spalanie takiego silnika sie zwiększy.