Ile oleju mieści się w skrzyni biegów ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jesli ktoś wie ile sie mieści to bedę bardzo wdzięczny bo zdeczka mi sie skonczył a nie wiem ile kupić i jaki najlepiej.

Cytat:
2005-06-15 22:37:00, fasterx pisze:
Jesli ktoś wie ile sie mieści to bedę bardzo wdzięczny bo zdeczka mi sie skonczył a nie wiem ile kupić i jaki najlepiej.

3,1l

ja pare dni temu zalałem Hipol 85W

z tego co wiem to powinien byc czerwony olej a nie jakis tam hipol

Cytat:
2005-06-15 22:40:21, zeberko pisze:
z tego co wiem to powinien byc czerwony olej a nie jakis tam hipol

czerwony z tego co wiem to jest do automatów, a jeśli kolega nie napisał to domyślnie chodzi o skrzynke przekladniową pięciobiegową, manulaną

chopcy oczywiscie ze manual 5 biegowy a tak na marginesie czerwony tez moze byc do manuala z tego co sie orientuje

tylko ile go tam zalac bo nie wiem ile kupic

Jak ktoś już w innym wątku pisał to 3 l powinny styknąć. Bo stary i tak ci nie zleci cały. Nominalnie powinno się zalać 3,1 l.

ps. fajny masz kolorek autka no i powiedz czy ten pokrowiec na kiere daje radę?? czy to sie nei przesuwa i wogóle??

dzieki wielkie juz myslalem ze bede musial kupic na pałe a zleciec to z tej mojej skrzyni juz prawie nie ma co dlatego sie pytałem. A co do pokrowca to jest spoko myslem ze sie zetrze czy cos albo sie bedzie slizgal ale jest dosyc solidny i juz tak z nim jezdze prawie rok i dalej tak samo wyglada wiec jest chyba spoko