Obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

Mam problem z silnikiem mojego essia jest to 1,6 8V 105 KM.
Problem zaczyna się po zagrzaniu silnika, jak jest zimny to chodzi równo tylko jak się zagrzeje to zaczyna nie równo chodzić, zauważyłem również, że w czasie jazdy zaczyna mu brakować czasem tchu. Trzymam go w miare na jednej prędkości i czuje jakby puste dziuru (brak mocy) jak wcisne pedał gazu to przyśpiesza ale tak falowo, wacha się.
Wymieniłem w nim olej, świece, kable, filtry, czyściłem regulator wolnych obrotów tzw. krokowy, byłem nim na diagnostyce sprawdzono od spalanie, kompresje, sondy i na kompie wychodzi oki.
Pomóżcie prosze ! lub dajcie jakieś namiary na kogoś w krakowiekto może pomóc !

Pozdrawiam Stanley !!!!

Ja tak mialem jak mi pompa paliwowa zaczela siadac wymienilem i jest oki ale to nie koniecznie to

ja w swoim też walczyłem z niejednostajnym przyspieszaniem /falowanie/ i niestety nic nie wymyśliłem ani ja, ani stos magików u których byłem, ani poprzedni właściciel mojego auta, bo wiem że też z tym walczył. W końcu dałem sobie spokój, tym bardziej że mam lpg a przy jeździe na gazie tego zjawiska nie ma.

Cytat:
2005-01-29 11:42:53, Stanley2000 pisze:
Witam ! Mam problem z silnikiem mojego essia jest to 1,6 8V 105 KM. Problem zaczyna się po zagrzaniu silnika, jak jest zimny to chodzi równo tylko jak się zagrzeje to zaczyna nie równo chodzić, zauważyłem również, że w czasie jazdy zaczyna mu brakować czasem tchu. Trzymam go w miare na jednej prędkości i czuje jakby puste dziuru (brak mocy) jak wcisne pedał gazu to przyśpiesza ale tak falowo, wacha się. Wymieniłem w nim olej, świece, kable, filtry, czyściłem regulator wolnych obrotów tzw. krokowy, byłem nim na diagnostyce sprawdzono od spalanie, kompresje, sondy i na kompie wychodzi oki. Pomóżcie prosze ! lub dajcie jakieś namiary na kogoś w krakowie kto może pomóc ! Pozdrawiam Stanley !!!!

Ponawiam temat !!

Obroty wolne sie poprawiły po wymianie MAP Sensora i Krokowca !!
Ole !! NIestety Falowanie zostało między obrotami 2500-4000 no może 4500, a powyżej tych obrotów idzie jak burza nie wiem gdzie szukać !?!

Może ktoś to przerabiał ??

Pozdro !