Podświetlenie włączników

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W jaki sposób podświetlone są właczniki np. świateł , podnoszenia szyb, regulacji oświetlenia itp. w E36 czy jest tam jakaś żaróweczka i czy mozna ją wymienić jeśli tak to w jaki sposób?

Ja rozkręcałem jedynie przycisk awaryjnych i tam jest mała żaróweczka z podstawką plastikową. W sklepie z częściami do BMW powiedzieli mi że owej żaróweczki nie dostane (tylko cały przycisk) więc poszedłem do kumpla elektronika który starą odlutował z podstawki i wstawił nową żaróweczke. Działa identycznie jak oryginał. Dosłownie 15 min roboty z rozebraniem przycisku.

a jaka to żaróweczka ile wat

Nie wiem tego dokładnie.Kumpel sie pytał od czego to żarówa, wiec ja mówie że od podświetlania przycisku awaryjnych i wzioł taką na 12 V i wlutował. Powiedział że jak by co to wymieni na inna, ale już mam ją 3 tyg i nic sie nie dzieje.

zeby wymienic podswietlanie wlacznika swiatel nie trzeba go calego kupowac !!! jest srubka pod pokretlem od swiatel w desce rozdzielczej jak ja odkrecisz to wyciagniesz caly wlacznik razem z kratka nawiewu pozniej juz sobie znajdziesz zarowke (jak nie to lepiej jedz z tym do elektryka) wyciagnij na wzor i kup nowa za 1 zl !

jest to zarowka 0,36 WATT

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-06-17 23:13:40 ]