Jak wykręcić tunel środkowy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie pomyślałem ze jak juz mam zdjete boczki, bo może by pranie tapicerki zrobić...

tylko nie wiem dokładnie co jeszcze mam wykręci i jak to zrobić?

Napewno fote i tylną kanapę. Z tym pewnie nie będzie problemu.

Ale nie wiem jak sobie poradzić z tunelem środkowym. Odkręciłem 2 śróbki (te schowane w miejscu na kasety) no i tył się podności ale coś go z przodu trzyma, a ja nie wiem co

no to dluga droga jeszcze przed toba
jak zdejmiesz mieszek z galki biegow to twoim oczom ukaza sie 4 srubki a w zasadzie srubki z nakretkami ktore musisz odkrecic by zdjac tunel srodkowy - niestety dostep jest fatalny - zreszta sam zobaczysz

Cytat:
2005-06-20 20:52:21, PUNIU pisze:
no to dluga droga jeszcze przed toba jak zdejmiesz mieszek z galki biegow to twoim oczom ukaza sie 4 srubki a w zasadzie srubki z nakretkami ktore musisz odkrecic by zdjac tunel srodkowy - niestety dostep jest fatalny - zreszta sam zobaczysz

no już zdjąłem i widziałem, ale miałem nadzieję że to nie to

Ale czy to aby napewno wszystko co w tynelu trzeba odkręcać?? nie bedzie żadnych niespodzianek w postaci zatrzasków itp.??

he he dla mnie to najwieksza niespodzianka

Gadałem z zero i wyszło an to że moga być problemy z dźwignią ręcznego no bo faktycznie tam chyba się to może zaklinować

Jak odkręcisz te dwie śrubki w schowku na kasety i te cztery przy lewarku to już innych niespodzianek nie ma. Przez lewarek tunel przejdzie. Ściągałem to jak puszczałem kable audio

Cytat:
2005-06-20 20:52:21, PUNIU pisze:
niestety dostep jest fatalny

Bez narzędzi nie ma roboty
Wystarczy długi klucz nasadowy i po jabłkach.
Też musiałem je odkręcić jak zakładałem Niedźwiadka.

Cytat:
2005-06-20 22:10:19, Skolmi pisze:
Bez narzędzi nie ma roboty Wystarczy długi klucz nasadowy i po jabłkach. Też musiałem je odkręcić jak zakładałem Niedźwiadka.

I to jest myśl. Mam nadzięję że znajdę klucz rowerowy w odpowiednim rozmiarze dawniej pamiętam były takie różne cuda

wystarczy klucz nasadowy.... nakladasz na srobke i z lekko wsunieta w niego koncowka przedluzki z grzechotka, odkrecasz bez problemow. ja dalem rade... fotki w watku a cio to takiego albo liked garage a co do recznego... zaciagnij najmocniej jak sie da.... lewarek na 2 albo 4 bieg wrzuc i na sile sciagniesz

WIedziałem że będziesz wiedział .

Ale zwykłym kluczem nasadowym to raczej nie da rady.... chyba to musi być taki z dziura w środku bo te śróby dość wysko wystają...

A co do samego prania, to jak to najlepiej zrobić??

BO moge albo ręcznie, alebo takim karcherem do prania dywanów. I się własni ezastanawiam co będzie lepsze..

No i czy tapicerkę na fotelach tez by nei wyprać od razu??

tak... musisz miec nasadowy z przelotem wrodku. inaczej sie nie da. a ja ci poradze inaczej z praniem. wypiez vanischem.... a potem splucz woda z weza na ogroku, ktora jest pod cisnieniem.. najlepiej wyplukuje sie tak syf

Cytat:
2005-06-21 00:17:46, liked pisze:
tak... musisz miec nasadowy z przelotem wrodku. inaczej sie nie da. a ja ci poradze inaczej z praniem. wypiez vanischem.... a potem splucz woda z weza na ogroku, ktora jest pod cisnieniem.. najlepiej wyplukuje sie tak syf

No tunel zdjedy. Nie wszystko pikuś tylko trzeba strasznie wysoko i mocno ręczny zaciągną... Aż się bałem z emi strzeliła linaka, ale chyba wszystko jest ok. Tak myślę

Ale mam inny problem, nie mogę odkręcić jednej sruby od tylnej kanapy. Powymyślali jakieś głupie toroxy które się zaraz psują