MotoNews.pl
7 Kontrolka pasów w E39 (143508/0) - NT

Kontrolka pasów w E39

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanko: dlaczego kontrolka pasów w E39 (mam 530d touring z 2000roku) gaśnie mi zaraz po przekręceniu kluczyka (jako ostatnia), a nie świeci się dopóki nie zapnę pasów, jak ewidentnie wynika z instrukcji powinno być ??? co może być tego przyczyną (kupiłem to auto niedawno) ???
dzięki z góry za info
pzdr.

kontrolka powinna gasnąć dopiero po zapięciu pasów.
Wcześniej pisałeś o stukach i strzałach.
Upewnij się lepiej czy twoje autko nie jest po jakimś dzwonie bo dziwne rzeczy się dzieją, a mówileś że autko masz od niedawna.
Z tą kontrolką ktoś mógł ktoś namieszać bo może napinacze nie wymienione po wypadku i coś pozmieniał żeby gasła.

To tylko moje małe sugestie i niekoniecznie prawdziwe, ale na twoim miejscu bym to sprawdził.

u mnie też gaśnie.
sprawa jest bardzo prosta - ktoś przeprogramował komputer tak, żeby ta funkcja była niekatywna.
możesz sobie zaprogramować różne rzeczy. np żeby Ci się samochód od środka zamykał po przekręceniu kluczyka, żeby zależnie od tego którego używasz kluczyka fotel, kierownica i lusterka dopasowywały się pod Ciebie i pod 2 osobę która korzysta z samochodu, żeby po uruchomieniu samochodu samoczynnie zapalały się światła (przydatne bardzo w skandynawii - tam jest obowiązek uzywania świateł przez cały rok)
ale te wszystkie funkcje możesz uczynić nieaktywnymi, podobnie jak kontrolkę zapinania pasów.

pozdro

A to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Rzeczywiście to co piszesz ma sens.