PROBLEM Z GAZEM VECTRA 1.8 16V ECO TEC WIELOPUNKTOWY WTRYSK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ZAINSTALOWLEM NOWA INSTALACJE BRC DO MOJEJ VECTRY, AUTO PRZED INSTLACJA BYLO SPRAWNE. po INSTALACJI ZACZELY SIE PROBLEMY Z KOMPUTEREM BENZYNOWYM, KTORY SIE PRZESTAWIAL NA PODSTAWIE ODCZYTOW SONDY LAMBDA W CZASIE JAZDY NA GAZIE WYNIKIEM CZEGO SA PROBLEMY Z ODPALANIEM NA BENZYNIE. DALEM AUTO DO DIAGNOSTYKI I TAM MI POWIEDZIELI ZE INSTALACJA GAZOWA ZOSTALA ZLE WYKONANA. fIRMA KTORA WYKONALA INSTLACJE PRUBOWALA USUNAC USTERKE WYMIENILA KOMPUTER GAZOWY ITD JEDNAKZE PO 3 PRUBACH , DALEJ MIALEM TEN SAM PROBLEM! TERAZ FIRMA TA TWIERDZI ZE TE VECTRY TAK MAJA! JA UWAZAM ZE ONI DALI D...! Z INSTALACJA. PROSZE O POMOC JAK TO SIE MA NA PRAWDE . JAK INNYM UZYTKOWNIKOM VECTR Z GAZEM SIE SPRAWUJA SAMOCHODY BARDZO BEDE WDZIECZNY ZA JAKIEKOLWIEK RADY

witam
jakie sa objawy tej zlej jazdy na benzynie, co nie odpala na benie, czy cos innego, komputer z gazu ma emulowac sygnaly z sondy lambda kiedy jedziesz na gazie i komputer w samochodzie nic nie wiem, mysli ze jezdzisz na benie, oczywiscie jesli sa dobrze dobrane parametry emulacji, wazny jest proces identyfikacji sondy lambda i ustawienie pzrebiegu, a wiesz jakie bledy odczytali w serwisie odnosnie sondy?, u mnie dla przykladu trzeba bylo wsadzic nowa..chociaz do konca do dzis nie jestem przekonany, mam stara i jeszcze zamierzam ja sprawdzic
napisz cos wiecej o objawach
p.s. nie chce obrazic innych ale chyba najwieszkym fachowcem jest tutaj croma1 wiec pros go o pomoc

[ wiadomość edytowana przez: krzys_ch69 dnia 2005-03-04 10:13:07 ]

Podaj rocznik / pojemnosc.

Cytat:
2005-03-04 00:46:57, STRUSLAND pisze:
JAK INNYM UZYTKOWNIKOM VECTR Z GAZEM SIE SPRAWUJA SAMOCHODY

Poszukaj tu:
http://forum.vectraklub.pl/viewforum.php?f=17&sid=0b1f1795904e9d85af381138ec182ee4

jaki komputer jest w samochodzie (chodzi o ten odp. za benzyne)

Jaki to jest silnik X18XE czy X18XE1 jeśli ten drugi to potrzebny jest inwertor sondy lambdy bo ona ma zmienioną polaryzacje silniki niczym wyglądowo się nieróżnią a gazownicy często robią ten błąd.

Problem czesciowo rozwiazlaem po wielu wycieczkach do gzownikow i wielu prubach auto za kazdym razem odpala nadal nie zawsze jak powinno (nie kiedy rozrusznik wykonuje pare obrotow trawa to do 3-4 sekund) kontrolka engine check jest odcieta w czasie jazdy na gazie a w czasie jazdy na benzynie jest aktywna ale sie nie swieci(tylko przy zapalaniu) poza tym jestem zadowolony auto pali 8-9l/100 w trasie 11-13l/100 w miescie. POZDRAWIAM
p.s numer silnika to x18xe1.......