Czujnik klocków i praca silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Moje pytanie może wydać się dość dziwne ale sam głowię się od jakiegoś czasu.
Czy przetarcie czujnika klocków hamulcowych i zarazem błąd wyświetlany na kompie (Omega B) powoduje przejście układu sterującego silnikiem w tryb awaryjny.
Albo to koincydencja zdażeń albo tak jest w przypadku mojej Omesi.
Czekam na doświadczenia kolegów.

To raczej koincydencja, a nawet na pewno . Klocki i kable zmienić, coby w oczy "CHECK" nie świeciło , a usterki szukać dalej.
Pozdr, JAnusz

dla pseldooszczednych zawsze mozna zamknac obwod w czujniku i juz nie bedzie draznil napis CHECK

Janusz,

Nie wiem co Ci zrobili w tym szpitalu ale teraz jakoś trudniej Ciebie zrozumieć

szybkiego powrotu do formy
pozdro
3

Cytat:
powoduje przejście układu sterującego silnikiem w tryb awaryjny

a wlasnie czy jak to mozna zauwazyc ze auto pracuje w awaryjnym trybie? jakie sa objawy? i czy kazde zapalenie sie kontrolki check od razu przelacza na tryb awaryjny??

Cytat:
czy kazde zapalenie sie kontrolki check od razu przelacza na tryb awaryjny??

No, co ty chudy01, mówimy o kontrolce check na kompie (nie check engine-kontrolka z silnikiem), jak by tak miało być to, gdy zabrakłoby płynu do spryskiwaczy jechałbyś na trybie awaryjnym

chudy jak ci maszyna przejdzie w tryb awaryjny to poczujesz to spadkiem mocy no i nie wkręca sie na obroty wyższe jak 4 tyś. u mnie były takie objawy jak padł czujnik wałków, ale różnie bywa możesz mieć inne

ok dzieki. dzis z Direm robimy zczytywanie blędów z kompa to bede wiedzial dokladnie co to .
fura hula jak nalezy ale przeszkadza ten silniczek. pozdr

[ wiadomość edytowana przez: chudy01 dnia 2005-06-20 12:21:04 ]

o to dobrze chudy jak sie spotkamy 2 go to mam nadzieje że udzielisz mi instruktarzy jak TO sie robi czyli te błędy co i jak bo nigdy tego nie robiłem jak to mówią najgorszy 1 raz pozdr.tylko sie niezalejcie z direm za mocno

Cytat:
chudy jak sie spotkamy 2 go to mam nadzieje że udzielisz mi instruktarzy jak TO sie robi czyli te błędy co i jak bo nigdy tego nie robiłem

to raczej Diro jest specem w tych sprawach, ja tez nie mam pojecia jak sie to robi. ale bede uważnie obserwowal
do zobaczenia

Instruktaż przeprowadzony , niestety chyba lambda powiedziała pas