Elektryczne szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze ktos bedzie wiedzial co sie dzieje z moimi elektrycznymi szybami, natomiast jak jest cieplo to szyba od strony kierowcy nie dziala a jak zrobis ei zimniej zaczyna chodzic. Czy to mogl sie zepsuc wylacznik termiczny czy jak go tam nazywaja, czy problem lezy gdzie indziej ??

Cytat:
2005-06-19 21:50:32, Baracus pisze:
Moze ktos bedzie wiedzial co sie dzieje z moimi elektrycznymi szybami, natomiast jak jest cieplo to szyba od strony kierowcy nie dziala a jak zrobis ei zimniej zaczyna chodzic. Czy to mogl sie zepsuc wylacznik termiczny czy jak go tam nazywaja, czy problem lezy gdzie indziej ??

tam nie ma żadnego wyłącznika termocznego

pewnie coś na stykach nie łączy

Penie wilgoć w zimne dni powoduje że masz lepsze styki i wtedy szyba chodzi. Spróbuj wyciągnąć wtyczkę z silniczka od szyby i przeczyścić te styki

styki dawno przeczyscilem i sprawdzilem kable nie pomoglo

Ale które styki? Te przy silniku, te przy złączce drzwiowej, czy te przy przełączniku? Sprwdziłbym jakie napięcie do silnika dochodzi. Bo jednak wygląda mi to na spadki na złączkach.

wczoraj mailem taka sytuacje ze jezdzilem caly dzien przy zamknietej szybie bo nie moglem jej otworzyc, natomiast gdzies kolo 19 ppostawilem auto w cieniu i po 20 wsiadlem do auta i szyba normalnie sie otworzyla (paranoja) czy to moga byc tez styki ?

Mam podobny problem tyle że nie obserwowałem aury gdy mi się psuło Faktem jest że szybka od strony kierowcy działa mi kiedy chce i nie wiem co się dzieje. Rozbierałem drzwi, sprawdzałem styki i nic. Jak będziesz miał jakieś rozwiązanie to daj znać Pozdrawiam