Skrzynia zamknięta czy bas reflex

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam bardzo duży problem mianowicie niewiem jaką skrzynię zmątować do mojego autka (opel astra 93) zamkniętą czy bas reflex a i oczywiście jaki głośnik kupić myślałem o magnat 38cm ale na rynku jest wiele inntch głośników ale o wiele tańszych i jestem w kropce no i co jest jeszcze ważne jaki wzmacniacz? jak by mi ktoś pomugł uporać z tym problemem bymbył bardzo wdzięczny.

Bass Reflex bardzo porządany, moim zdaniem o wiele lepszy dźwięk Ile kasy chcesz wydać na głośnik i wzmacniacz ??

Cytat:
2005-07-03 21:04:11, Norbi69 pisze:
Bass Reflex bardzo porządany, moim zdaniem o wiele lepszy dźwięk :: Ile kasy chcesz wydać na głośnik i wzmacniacz ??

wzmacniacz ok.300zł
głośnik też ok. 300zł
biorę także pod uwagę dwa głośniki maślę że po jakieś 150zł

[ wiadomość edytowana przez: lucekr dnia 2005-07-03 21:20:23 ]

Hello!
No nie wiem czy jest tak jak Norbi69 napisał ,że dźwiek jest lepszy przy bassrefleksie, napewno jest "donośniejszy" ale coś za coś, wiekszy łomot słabsza precyzja, poza tym samemu nie jest łatwo dobrze zestroic taka skrzynkę, nie posiadając odpowiedniego zaplecza technicznego.
Astra nie jest dużym samochodem, więc skrzynka zamknieta powinna spokojnie dac sobie radę, ale koniec końców zrobisz jak uważasz...
Teraz co do głosników i wzmaka, masz zamiar zainwestowac w całość jakieś 600zł...to niewiele, kup lepiej jeden niezły głośnik niz dwie popierdółki. Polecam np. ten model Pioneera, ma dwie cewki więc wyciśniesz ze wzmaka troche więcej mocy.
Ze wzmakiem do 300zł będzie troche więcej problemu, bo pasowałoby żeby to był monoblok, albo był stabilny na mostku do 2Ohm'ów...a takie konstrukcje sa zazwyczaj troche droższe, no nie wiem naprawde co polecic, może tego tutaj..., naprawde ciężka sprawa.
W razie dalszych pytań zapraszam na gadu.
Pozdro.

w bas relflexie napewno bedzie glosniej a w zamknietej bas bedzie bardziej dynamiczny. zalezy jakies muzyki sluchasz

Nie zauważyłem że ten Pioneerek ma 8Ohm'owe cewki..., mozna go brać w ciemno, dobry wzmak na mostku jakos go pchnie i wcale nie musi byc stabilny do 2Ohm. Mój błąd za który od razu przepraszam...

Cytat:
2005-07-03 22:13:09, Oko pisze:
w bas relflexie napewno bedzie glosniej a w zamknietej bas bedzie bardziej dynamiczny. zalezy jakies muzyki sluchasz

Dokładnie, dlatego napisałem, że przy bass reflexie bardziej mnie się dźwięk podoba