Elx+radio+wzmacniacz=trzaski POMOcY!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako ze to pierwszy moj post to witam Wszystkich. a wiec mam taki problem: radio z Cd (no name) i glosniki 2szt. rowniez nic specjalnego ale fajnie to gralo chociaz z plytki czytalo super a tu dzis dostaje od kuzyna wzmacniacz 360W. podlaczam wszysto, pare godzin mi zeszlo- 35 st. (fajna pogoda ) wlaczm sprzet zajefajnie hula. Wsiadam sobie pozniej do samochodu, jade, wlaczam radyjo, cd, buuuuuuu, tzreszczy????????????????????????????? a dokladnie wyglada to tak ze jak dodaje gazu to w glosnikach sluchac jakby swiece?!?!a jak spryskuje szyby todokladnie sychac bzzzzzzzz, bzzzzzzz w glosnikach. Masakra, poradzie cos...

Masz poprostu zakłócenia, trzeba jakis filtr zamontowac chyba

Cytat:
2005-06-17 23:12:20, BLUE_650 pisze:
Masz poprostu zakłócenia, trzeba jakis filtr zamontowac chyba

To tak tez sie domyslam ale gdzie te zaklucanie ??? Jaki filtr ??? gdzie??????

Cytat:
2005-06-17 23:30:05, eldiablopl pisze:
To tak tez sie domyslam ale gdzie te zaklucanie ??? Jaki filtr ??? gdzie??????

W sklepie mozna zakupic taki filtr przeciwzakloceniowy.. podlancza sie go do (+) ktory zasila radyjko
Pozdr.

trzeba zakupic 2 szt kondensatorów, jeden montuje sie przy cewce(+ do cewki po prawej stronie) a drugi przy alternatorze(jutro zobacze gdzie), pozdrawiam

Cytat:
2005-06-17 23:57:54, brightblade pisze:
trzeba zakupic 2 szt kondensatorów, jeden montuje sie przy cewce(+ do cewki po prawej stronie) a drugi przy alternatorze(jutro zobacze gdzie), pozdrawiam

no tospox brightblade ale jakbedziesz ptrzal co i ja to napisz jeszcze ktory kabel to plus i tak dalej byle dokladnie(Wielkie Dizieki) no ijaki ten kondenstor?? jaka pojemnosc ??? jakie parametry no i sa przecoez rozne kondesatory!! ceramiczne itc..

Cytat:
2005-06-17 23:57:54, brightblade pisze:
(+ do cewki po prawej stronie)

chodzi chyba o el/elx tam nie ma cewki z prawej strony - podłacz bezpośrednio pod akumulator to radyjko + i - nie zapomnij o bezpieczniku na keblu

Cytat:
2005-06-18 01:00:03, rosck pisze:
chodzi chyba o el/elx tam nie ma cewki z prawej strony - podłacz bezpośrednio pod akumulator to radyjko + i - nie zapomnij o bezpieczniku na keblu

stary i dokladnie tak jest jest podlaczone ale masz racje to jet elx i jes to nanoplex. ludzie macie jeszcze jakies pomysly bo mnie to wkurfdenerfu bardzo

aha no jeszcze jedno:radio jak bylo podloczane tak jest, wczesniej bylo spoko poki niepodlaczylem wzm????????????????????????? co to?????????????????????? i niepiszcie zebym go sobie odlaczyl bo spoko hula teraz a jak podepne keszcze glosnik basowy to wypas bedzie innawet mojego ziomka BeMka 323 nie bedzie miala podlotu

[ wiadomość edytowana przez: eldiablopl dnia 2005-06-18 01:08:23 ]

Cytat:
2005-06-18 01:05:03, eldiablopl pisze:
stary i dokladnie tak jest jest podlaczone ale masz racje to jet elx i jes to nanoplex. ludzie macie jeszcze jakies pomysly bo mnie to wkurfdenerfu bardzo aha no jeszcze jedno:radio jak bylo podloczane tak jest, wczesniej bylo spoko poki niepodlaczylem wzm????????????????????????? co to?????????????????????? i niepiszcie zebym go sobie odlaczyl bo spoko hula teraz a jak podepne keszcze glosnik basowy to wypas bedzie innawet mojego ziomka BeMka 323 nie bedzie miala podlotu [ wiadomość edytowana przez: eldiablopl dnia 2005-06-18 01:08:23 ]

tak tak - jeszcze w środku sobie zalóż stroboskopy i kule a szyby sobie zaklej super ciemną folią i będziesz miał karawan pogrzebowy z odrobiną Disco- polo

chłopaki dobrze ci radzą jedz do sklepu i kup sobie filterek przeciw zakłóceniowy niewiele kosztuje i sie go podłancza przed radio tzn pod + i potem z tego filtra pod radjo i bedziesz mial problem z głowy ,jezeli kiedys niemiales z tym problemów to znaczy ze radjo mialo jakis filtr wsroku i pewnie ci polecial albo kondesatorki jakies mogly pojsc ,kup filtr i bedzie ok

kozystajac z okazji ,moze ktos chcial by kupic radyjko z dopałą 300W ? radio tevion na mp3 a dopałka bosschmana radio w polaczeniu z tym wzmacniaczem niesamowicie napieprza oczywiscie trzeba miec jeszce dobre glosniki ja mam boss chmanki jakby co to na priv

niedoczytałem ze masz el, wiec kondensator daj tylko przy alternatorze, ktos mi mowil ze w elu cewka ma juz w sobie filtr przeciwzakluceniowy(ale nie jestem pewien w 100%), a jak pojdziesz do sklepu to popros o kondensatory do malucha przeciwzakluceniowe, powinni wiedziec o o chodzi, ja u siebie miałem to fabrycznie zamontowane na cewce i alternatorze, a na radiu nic nie miałem i nigdy nie szumiało ani nic, a na 100% jestes pewny ze czegos niepopsułes podczas montazu? zobacz czy kable od glosnikow nie zwierają sie ze soba lub z masą, jak masz dobre radio to sie zabezpieczenie włączy albo szumi albo jest cisza.

po opisie twojego problemu to chyba raczej nie jest wina braku filtrów tylko jakis problem ze sprzetem audio, odłącz na chwile wzmacniacz i podłącz pod radio glosniki i zobacz czy bedzie grało, musisz posprawdzac wszytkie połączenia i to dokładnie, a potem zobacz jak kable idą(zwarcia)

Sprawdz czy kable chinch i gosnikowe nie ida koło jakis przewodow pradowych, oraz obudowe zmacniacza odizoluj dobrze od masy samochodu... aha.. jeszcze jedno, gdzie masz podłaczoną mase od wzmacniacza ?
Piszesz ze te broblemy nie wystepowały wczesniej na samym radiu, wiec jezeli radio jest tak samo podłaczone jak przedtem to problem napewno lezy w instalacji wzmacniacza

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2005-06-18 11:57:51 ]

Cytat:
2005-06-18 11:55:56, Vyzn-R pisze:
Sprawdz czy kable chinch i gosnikowe nie ida koło jakis przewodow pradowych, oraz obudowe zmacniacza odizoluj dobrze od masy samochodu... aha.. jeszcze jedno, gdzie masz podłaczoną mase od wzmacniacza ? Piszesz ze te broblemy nie wystepowały wczesniej na samym radiu, wiec jezeli radio jest tak samo podłaczone jak przedtem to problem napewno lezy w instalacji wzmacniacza [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2005-06-18 11:57:51 ]

Masa podlaczana jest do tej sruby w bagazniku , a takwogoleto dzis wszytko zdechlo najpierw palil sie bezp. przed radiem a potem jeblo i koniec zabawy z audio

czyli jednak radjo no to masz wydatek nieche zapeszac ale chyba jakis stabilizator albo koncówka

Cytat:
2005-06-19 00:50:01, maly187 pisze:
czyli jednak radjo no to masz wydatek nieche zapeszac ale chyba jakis stabilizator albo koncówka

taaa wielki syf z allegro "dalco" no good machine

u mnie stosowałem filtry i nic to nie dawało tylko ja zakłócenia miałem tylko podczas słuchania radia a ja grała płyta to było ok

ja w swoim el-u mialem to samo ale bez wzmacniacza...... wystarczy ze dodalem do radia dodatkowa mase pod karoserie i problem znikna..... sprobuj tak jak ja moze akurat pomoze a jak nie to filtr przeciwzakluceniowy... mnie na szczescie to ominelo.. pozdr

Cytat:
2005-06-19 12:13:38, adi152 pisze:
u mnie stosowałem filtry i nic to nie dawało tylko ja zakłócenia miałem tylko podczas słuchania radia a ja grała płyta to było ok

u mnie tez tak bylo poki nie zainstalowalem wzm. teraz to nawet jak plytka leci to trzaska tzn. trzaskolo bo teraz jeblo radio i nic nie slychac ani trzaskow ani muzy

dalco ?? czyli jakas kolejna bazarówka :/ trzeba bylo juz kupic radio bosschmena bo widzialem ze maja ale ja tez niemam rewelacji bo mam teviona czyli tez jakies badziewei ,czyli radio cale padlo ??? czy nie?? odpala sie wogoel ?? jak nie to sprawdz bezpieczniki na kablach radia powinny byc
jak nie to w puszcze zalezy czy tez masz podlaczone pod aku czy przez skrzynke bezp .ostatecznie jezeli radjo jest dobrze zrobione to powinno miec tzw protectory cos ala bezpiecznik lutowany na plytce ale posprawdzaj

Cytat:
2005-06-20 00:42:42, maly187 pisze:
trzeba bylo juz kupic radio bosschmena bo widzialem ze maja

A ten bosschmen to tez nie jest czasem tandeta typu clatronik i reszta???????????

[ wiadomość edytowana przez: eldiablopl dnia 2005-06-20 21:55:00 ]