Halogeny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Chcę założyć halogeny do e36 mam włącznik założone halogeny ale nie wiem skąd ciągnąć przewody w innych samochodach są gotowe kostki w instalacjach a w tym nie.

Mam podobny problem tyle ,ze ja juz kupilem moja e36 z halogenami niby podlaczone, przelacznika orginalnie brak ale chyba ktos zrobil kolo lewarka skrzyni no ale nie dziala i nie wiadomo dlaczego

Podobno e 36 nawet te ktore nie mialy zalozonych halogenow mialy podprowadzona instalacje pod nie ale nie jestem pewien tak slyszalem w warsztacie.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-06-16 18:55:24, ZABA pisze:
Podobno e 36 nawet te ktore nie mialy zalozonych halogenow mialy podprowadzona instalacje pod nie ale nie jestem pewien tak slyszalem w warsztacie.

Piewsze wersje E36 nawet kiedy nie miały halogenów miały pociągnięte kable, dopiero od roku 93 czy 94 w ramach oszczędności nie ciągneli już kabli jeśli nie było halogenów. Informacje te są z Ameryki, nie wiem jak sprawdzają się one w Europie.

No właśnie ja mam 93 i nie ma wyjścia na halogeny choć włacznik jest i zupełnie nie wiem skąd ciągnąć kable napewno musi być przekaźnik bo halogeny nie mogą świecić samodzielnie bez świateł i nie świecą z długimi

U mnie (E-34) halogeny świecą z długimi.

Cytat:

możliwe ale dalej nie wiem skąd ciagnąć przewody

U mnie też nie ma wyprowadzonych przewodów przy zderzakach, za tablicą rozdzielcza nie sprawdzałem.

Pozdrawiam

U mnie też nie ma wyprowadzonych przewodów przy zderzakach, za tablicą rozdzielcza nie sprawdzałem.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-06-17 21:17:58, kornat pisze:

To cos masz zepsute bo co za sens zeby halogeny swiecily z dlugimi? Ja tez mam E-34 i halogeny swieca mi ze swiatlami mijania...
Pozdrawiam

Nie sądzę abym miał coś zepsute halogeny mają za zadanie doświetlać pobocze i pas przeciwny, że tak powiem i własnie taki sens świecenia halo z długimi, a jak jest u Ciebie właczasz światła mijania oraz halogeny a po włączeniu długich wyłączają Ci się halogeny który masz rok tej buni bo ja '92

kornat u mnie halegone swieca ze swiatlami mijania i zdlugimi... nez znaczenia ktore mam wlaczone... moja E-34 jest 1993
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-06-20 17:01:38, MohSETH pisze:
kornat u mnie halegone swieca ze swiatlami mijania i zdlugimi... nez znaczenia ktore mam wlaczone... moja E-34 jest 1993 POZDRAWIAM

No to u mnie jest dokładnie tak samo świecą z mijania i z długimi też więc nie rozumiem o co Ci chodziło w poście poniżej

A może ma ktoś schemat elktryki w E36?

WITAM!!! POPRAWNIE ZAMONTOWANE HALOGENY PRZECIWMGŁOWE POWINNY ŚWIECIĆ Z ŚWIATŁAMI POZYCYJNYMI .MOŻE KOSTKI SĄ GDZIEŚ SCHOWANE SPRAWDZ CZY JEST BEZPIECZNIK O HALOGENÓW JAK NIE TO ZAMONTUJ A NASTĘPNIE NACISKAJ WŁACZNIK POWINNO BYĆ SŁYCHAĆ PRZEKAZNIK JEŻELI ON JEST POZDRAWIAM

Cytat:
2005-06-20 22:34:18, PIOTREK_WAWA pisze:
WITAM!!! POPRAWNIE ZAMONTOWANE HALOGENY PRZECIWMGŁOWE POWINNY ŚWIECIĆ Z ŚWIATŁAMI POZYCYJNYMI .

Może w fiacie 126p tak jest, w normalnych samochodach halogeny świecą ze światłami mijania i długimi a nie zamiast nich.