Automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie dotyczące skrzyń automatycznych w lantrach jakie przebiegi na co trzeba szczególną uwage zwrócić ile kosztują ewentualne naprawy itp. bo kumpel zastanawiwa się nad kupnem i niewie czy automat czy manual... wiadomo wygodniejsza po mieście jest automatyczna ...
pozdro aLDOR

Cytat:
2005-06-18 11:33:52, Aldor pisze:
Mam pytanie dotyczące skrzyń automatycznych w lantrach jakie przebiegi na co trzeba szczególną uwage zwrócić ile kosztują ewentualne naprawy itp. bo kumpel zastanawiwa się nad kupnem i niewie czy automat czy manual... wiadomo wygodniejsza po mieście jest automatyczna ... pozdro aLDOR

Szczególną uwagę zwróć na systematyczność wymiany oleju i filtra, w przypadku automatów jest to bardzo ważna czynność.

A co rozumiesz poprzez stwierdzenie: "ewentualne naprawy: ?
Przecież to tak ogólne pytanie, że zakres kosztów ,może być określony od kilkudziesięciu do kilku tysięcy zł.

Są zaczy które najszybciej się zuzywaj i raz na jakiś czas trzeba do nich zaglądać i oto mi właśnie chodziło. A czy są jakie są symptomy nadmiernego zuzycia skrzyni ?
Pozdrawiam Aldor

Cytat:
2005-06-20 05:18:29, Aldor pisze:
A czy są jakie są symptomy nadmiernego zuzycia skrzyni ?

Najczęściej to "nielogiczna" praca skrzyni np. nagłe zmiany przełożeń przy jednostajnej jeździe, szarpanie przy ruszaniu i w trakcie jazdy.

A jaka jest zywotność skzyni ( bez napraw) przy względnie systematycznym zmienianiu oleju? Względnym rozumiem to że raz na czas innym po czasie ...

Są równie bezawaryjne jak manualne.

zgadza się ale zawsze mozna wyciągnąć jakąś średnia