| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
indi Opel Manta Gorzów Wlkp. | 2005-12-27 05:11:07 Witam!
Założyłem instalację lpg "BRC" do swojej manty-tzn. założyli mi. Ogólnie bardzo tego żałuję , ponieważ samochód dużo stracił na mocy i ogólnie zaczęła więcej palić-przykładowo wcześniej na trasie 7l/100 benzin, teraz 12,5l/100 gazolina. Podejrzewam, że to jest kwestja regulacji, lub ewentualnie wymiana jakichś elementów na bardziej optymalne, a nie chcem do nich jechać. Jest tak - silnik 2.0 CIH na gaźniku (varajet II). Jaki powinien być mixer gazu na takim gaźniku, żeby było najlepiej i w jaki sposób można wyregulować taką instalację, żeby odzyskać troszkę mocy silnika i zmniejszyć spalanie, czy powinienem zmienić ustawienie zapłonu, może świece, a może coś innego jeszcze ? Jest to instalacja chyba pierwszej generacji bez żadnego komputera. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły na ten temat, lub doświadczenie z takim silnikiem lub gaźnikiem, to bardzo proszę o jakieś informacje...
Dzięki |
indi Opel Manta Gorzów Wlkp. | 2005-12-27 19:11:36 Ok dzięki. Świece mam nowe, ale zmniejszę przerwę na nich, filtr też wymieniałem zaraz przed wstawieniem lpg. Pokombinuje z tym zapłonem i zobaczymy co z tego wyjdzie po regulacji.
Ogólnie powinno być dobrze, ponieważ silnik ma przejechane około 170 tyś. km (to już jej drógi silnik ).
Dzięki wielkie za podpowiedź. |