| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-06-22 21:33:22 Miałem taka konfiguracje…wzmacniacz 4 kanalowy do kanalu 1 i 2 podlaczony głośnik basowy ( minus do kanalu 1 a plus do kanalu 2 ), do kanalu 3 i 4 glosniki tylnie i przednie (seryjne) przelacznik na wzmacniaczu (2ch/3ch/4ch) miałem ustawiony na 3ch , jakis czas temu zmieniłem przednie głośniki na mocniejsze z tweeterami, no i zaczely się rozne konfiguracje, odkryłem ze przednie lepiej graja podlaczone bezpośrednio do radia wiec je odpiąłem od wzmacniacza , sprawdzałem rozne ustawienia i nagle się okazalo ze jak ustawie na same tylnie i i skrzynie to niby wszsytko oki ale jak przełączę np. na sam lewy to go nie słychać lewego, jak na sam prawy to słychać prawy jak na srodek to graja obydwa. Ustawiłem wiec przelacznik na 4ch i wszsytko jest Oki jak ustawie lewy grra lewy jak prawy to prawy srodek to srodek ale mam pytanko czy mój głośnik basowy nie stracil troche na mocy?? No bo na moje rozumowanie aktywne sa teraz 4 kanaly, a wtedy chyba były 3 czy tak? Proszę o jakies opinie na ten temat
pozdr. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-06-22 21:43:11 Wzmacniacz ma konfigurację jako 4,3 i 2-kanałowy. Przeważnie przprzy ustawieniach 3-kanalowych mostkowany jest janał 3 i 4 a nie 1 i 2, a przy ustawieniu na 2 kanałowy, mostkujemy pierwszy z drugim i trzeci z czwartym. |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-06-22 21:47:18 no to wszsytko jasne, czyli jezeli chce aby bylo na 3ch, to musze skrzynke przezucic na 3 i 4 czy tak?
[ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-06-22 21:47:31 ] |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-06-22 22:03:01 Teoretycznie tak powinno być.
Poszukaj w necie instrukcji do wzmacniacza (jest tego dużi), tam będzie dokładnie opisane, którą parę kanałów moskuje się w układzie 3ch. |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-06-22 22:43:11 oki dzieki za pomoc
Pozdr |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-06-23 20:48:12 no i lipa...chyba ze moj tok rozumowania amatora jest zly, mianowicie podlaczylem glosnik basowy pod : + do kanalu 3 i - do kanalu 4, glosniki przepialem na 1 i 2 no i oczywiscie zamienilem chinche i zworke na 3ch.ale problem dalej jest ale inny...jak ustawie sam tyl to jest oki, jak ustawie sam lewy glosnik to gra ale nie ma glosnika basowego a jak ustawie sam prawy to gra i jest glosnik basowy, na srodku jest i lewy i prawy i g.basowy dlaczego tak sie dzieje?? do tego jak odlacze czerwoy chinch w radiu od wyjscia glosnika basowego to glosnik basowy dalej gra, a jak zostawie czerwony a odlacze niebieski to nie gra.
moim zdaniem jezeli mam oddzielne wyjscie na glosnik basowy i mostkuje 3 i 4 kanal pod ten glosnik to chyba nie powinien mi go wylaczac jezeli gra np. sam lewy glosnik?? no i dlaczego pod odlaczeniu tego chincha czerwonego przy radiu glosnik dalej gra?tak jak by bral sygnal z tylnich glosnikow na wzmacniaczu.. czy ja czegos nie rozumiem?czy tak ma byc?? mam nadzieje ze ktos zrozumie ta moja pokrecona wypowiedz
juz chyba sobie sam odpowiedzialem...
kabel od wyjscia na glosnik basowy nalozylem na przejsciowke z jedna koncowka i podlaczylem pod kanal 4 tak jak pisze w instrukcji, kabel od basika podlaczylem 3ch + i 4ch - i gra wiec chyba wsio oki... Pozdr piatkowo
[ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-06-24 08:01:57 ] |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-06-24 08:55:49 nie ma to jak kawałek manuala dorwać heheheh no najwazniejsze że gra teraz sie możesz pobawić ustawieniami. Jak rozumiem mam wypatrywać na mokotowie konkretnego basu idacego z lantry ![]() |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-06-24 10:02:43
u siebie staram sie nie rzucac w oczy wiadomo o co chodzi...
no ale weekend bedzie zabawa z ustawieniami, ale mysle ze bedzie dobrze.. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-06-24 20:53:43
Mostkowanie kanałów powoduje sygnał mono, który idzie z jednego kanału. |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-06-25 15:55:28 teraz juz wiem
dzieki za pomoc i fachowa rade Pozdrawiam KOnrad |