A PROPO PRZEWYWANIA PODCZAS JAZDY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od kilku dni autko czasami przerywało mi podczas jazdy, szukałem, szukałem pod maską i nic aż wreszcie mnie oświeciło i zajrzałem do świec, zatkało mnie po wykręceniu pierwszej. okazało się że swieca uległa poważnemu uszkodzeniu, trzymając ją ręku okazało się że porcelana porusza się niezależnie od metalowego korpusu z gwintem, co gorsza po stronie elektrody brakuje pokaźnego kawałka porcelanki który najprawdopodobniej wpadł do cylindra, nic się nie stało więc porcelanka musiała wypasc kanałem wydechowym (niesamowity fart). swiece były wymieniane 2 miesiące temu (bosch). wniosek, kontrolujcie swoje swiece regularnie bo takie uszkodzenie może zrobic straszne spustoszenie w komorze spalania, mi się udało (tym razem).
BTW:wątek traktuje jako poglądowy i ku przestrodze.

eres, a zastanawiales sie, dlaczego Ci tak porcelanka odpadla? Czy nie masz przypadkiem za ubogo w cylindrach?

Cytat:
2005-06-22 10:20:00, toradek pisze:
eres, a zastanawiales sie, dlaczego Ci tak porcelanka odpadla? Czy nie masz przypadkiem za ubogo w cylindrach?

raczej nie, jestem prawie pewny że winna jest swieca i jej wada fabryczna, rowmawiałem z gościem z boscha i to potwierdził (niechętnie).

o ja cie kręce Aż mi się włosy zjeżyły już pędze zobaczyć to u siebie.

aż strach pomyśleć co się stało z tym urwanym kawałkiem porcelanki

Cytat:
2005-06-22 10:34:25, Henryk pisze:
aż strach pomyśleć co się stało z tym urwanym kawałkiem porcelanki

nie co się stało a co mogło się stac!! u mojego znajomka oberwana porcelanka zaowocowała remontem silnika

morał z tego taki żeby kupować Motorcrafty a nie tam żadne Bosche i inne badziewia

jedno pytanie... masz 100% pewnosci ze nie masz rys na gladzi cylindra?

Cytat:
2005-06-22 21:01:38, liked pisze:
jedno pytanie... masz 100% pewnosci ze nie masz rys na gladzi cylindra?

nie mam bo nie rozbierałem motoru

Hubert, wyp... jakiekolwiek świece Boscha. Ja mam Platyny M-Craft i nic się nie dzieje. Serio. A do tuningu Championy lub NK. Ale M-Crafty też daja radę.

Cytat:
2005-06-22 22:04:59, WilK pisze:
Hubert, wyp... jakiekolwiek świece Boscha. Ja mam Platyny M-Craft i nic się nie dzieje. Serio. A do tuningu Championy lub NK. Ale M-Crafty też daja radę.

kupiłem motorcrafty i mam nadzieję że będzie ok
BTW:rozmawiałem z serwisantem z boscha i okazało się że sam odradza klientom montowanie swiec boscha, niezła reklama

Nic dziwnego, biorąc pod uwagę ilość reklamacji Boscha w Essich

BTW. Hubert, jak się spikniemy to Ci zrobię diagnostykę. I wyjdzie, co boli Mi np. ostatnio wtyczka VSSa uciekła I misfire wystąpił.

Cytat:
2005-06-22 22:15:01, WilK pisze:
Nic dziwnego, biorąc pod uwagę ilość reklamacji Boscha w Essich BTW. Hubert, jak się spikniemy to Ci zrobię diagnostykę. I wyjdzie, co boli Mi np. ostatnio wtyczka VSSa uciekła I misfire wystąpił.

ty do mnie czarna magia gadac hmm...
BTW:jaka diagnostyka?? led na złączu?

Tesh. I pomiary poszczególnych komponentów. Właśnie się doktoryzuję z RSa

Cytat:
2005-06-22 22:34:46, WilK pisze:
Tesh. I pomiary poszczególnych komponentów. Właśnie się doktoryzuję z RSa

to lepiej u mnie nie diagnozowac bo sie aparatura spsuje

Moja wytrzymała, to nie ma obaw

Proponuję zrobić test u mnie. Jak nie będzie "buffer overflow" to każdego zdiagnozuje

Albo buffer underrun

sytuacja opanowana,okazało się że dodatkowo padła cewka,dzis założyłem pożyczoną i wszytko na szczęscie jest ok. uffffffff

Eres kupiles nową cewkę czy uzywaną????? Czasem mozna cos zaizolowac w cewce
kiedyś miałem zamiar wymieni, a mój kolega przeleciał cewke izolacja i jest ok.