Stuki puki i inne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, czytam sobie rózne tematy na forum o zawieszeniu.
Mam w swoim esssim stuki ale gdzie tłucze i co nie potrafie wyczaic. Czytałem ze tuleje, gumy i inne. Jak to sprawdze co mam zuzytego? Czy jak pojade na stacje diagnostyczną to mi powiedzą co dokladnie mam do wymiany?

Pozdro

Powiedzą, powiedzą, pewnie którąś z tych rzeczy lub jeszcze łączniki stabilizatora, standard.

a jak pojedziesz do ASO to wymienia cale zawieszenie

Cytat:
2005-06-21 22:17:38, maciek701 pisze:
a jak pojedziesz do ASO to wymienia cale zawieszenie

Za cene 1/2 samochodu

heheh to wole sam wymienic wszystko

Cytat:
2005-06-21 22:19:00, taxi pisze:
Za cene 1/2 samochodu

A ja dziś wyczaiłem że to stabilizarot u mnie na gumie ma luz i jak bujam samochodem to widac jak sie rusza, no i puka więc narazie wymiana samych gum, a nowe łączniki zostaną na zaś

byłem na przeglądzie zawieszenie mam dobrze, nic nie znalezli co by mogło tłuc. Pułka i siedzenia nie tłuczą, tłumiki tez nie...
macie jakies propozycje?

pozdrawiam

Mi tez cos stukalo, szczegolnie przy zmianie biegu ( np. przy ruszaniu, lub zaraz po odpuszczeniu sprzegła ). Co smieszne bałem sie ze albo cos ze skrzynia, albo ze sprzegłem, a okazalo sie ze to......
Pierscien ktory jest miedzy kolektorem wylotowym a pierwsza czescia tłumika....... Teraz chodzi jak nowy....
Pozdrawiam

sprawdze ten pierscien. spedzilem kilka godzin w garazu i jedyne co znalazłem to luzy i stuki na pół osiach? Nie znam sie na tym pomózcie cos?