Polonez 1500 SLE - rocznik 1990

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Jako nowy może pierw pochwale sie swoją brykom przy której mam manie naprawiania majstrowania i modyfikowania. Zaczne od tego że auto było kupione od dziadka heh za niewielkie pieniądze, dziadek jeździł do kościoła i do sklepu miał nabite na blacie chyba 85000 km. Jak narazie zmieniłem szyby dałem bolidowi szyberdach prawdopodobnie z jakiejś hondy znalazłem go na strychu radyjko itp to podstawa bo seryjne było kiepskie zmieniłem kierownice z typu caro bo była ta stara chuda. jak narazie jest robiona blacharka od wczoraj robiona a dokładnie blachy poniżej listw bocznych. Myśle umalować cały dół na kolor czarny mat ale myśle też zachowac biały kolor .Co Wy o tym myślicie bo sie waham miedzy białym a czarnym później sie zabiorę za obniżenie przodu i wsadzeniu do bagażnika czegoś powyżej 1000watt. jak narazie na bryczke poszło grubo ponad 1500zł. To na tyle co do mojego auta jak narazie. Ciekawi mnie wasze zdanie ale szczere na temat mojej pracy włożonej w ten zabytek hehe pozdrawiam wszystkich. TO NIE JEST ZAMIłOWANIE TO JEST JUż PASJA. dam parę zdjęć w dniu zakupu i co do tej pory było zrobione.

Zdjęcie po przeróbkach do wczoraj hehe tak wyglądał.

NO i w dniu zwinięcia Poldka Dziadkowi jakiemuś

nie maluj już nic na czarno, prosze, pozatym wygląda że jest w ładnym stanie, zostaw go takiego

Przejściówka z obniżonym przodem ładnie wygląda. (Np taka niebieska ze Szczecina). Dołu poniżej listew to na czarny mat ja bym nie robił, bo to bardzo optycznie podwyższy samochód. Odwrotnie - założył bym nakładki progowe od Caro i pomalował na kolor nadwozia.

Poldka nie sprzedam dla informacji fiat_maniac bo by mi sie nie opłacało przód omalowałem na cZarny mat z ciekawości jak będzie wyglądac i z braku funduszy bo miałem do wyboru spray tylko a pytałem o czarny dół ze wzgledu na to że widziałem białe poldki z czarnym dołem. a teraz jak piszecie to i tak musze malowac bo groszki które były poniżej listew były widoczne na zdjeciach nie widac ale przedni lewy błotnik jest do pół zeżarty drzwi także po grubszych obledzinach a jak sciągłem maskownice progu to okazało sie że próg jest także do bani jush zrobione no i tylny błotnik koło chlapacza. z prawej strony zapewne będzie to samo zakładam. Wiec omaluje jak kolega Koot pisze że źle nio to dobór koloru mnie czeka i pistolecik. LIstwy boczne tylko omaluje bo dziadek jak malował to nie ściągnoł listw i są tak strasznie blade. a przud przy okazji doprowadze sobie do stanu wcześniejszego metoda prób i błedów

Witaj na naszym forum,
gratuluję nabytku i życzę bezawaryjnej eksploatacji co prawda jestem przeciwny wprowadzanym zmianom przez Ciebie ale to twoje auto i ty masz się z niego cieszyć z tym że poniższe stwierdzenie jest nie aktualne:

Cytat:
2007-06-29 20:05:37, painkiller87 pisze:
Ciekawi mnie wasze zdanie ale szczere na temat mojej pracy włożonej w ten zabytek hehe

Zabytkiem byłby gdyby został utrzymany w stanie takim jak go fabryka wypuściła

co do malowania dołów drzwi - to kojarzy mi się to raczej z polonezami które właśnie już nie mają drzwi i tą metodą rdza jest maskowana

GDA nazwałem go zabytkiem bo jest stary tylko dlatego. A wprowadzane zmiany chodzi o szyberdach czy o to moje picaso na przodzie? Bo mi sie wydaje że ten przód tylko tak go szpeci. szyber dach jest spoko widziałem limuzyny ale caro z szklanym daszkiem więc to chyba nie jest taka nowosc. Najważniejsze że mi sie podoba. Pozdrawiam.

Cytat:
2007-06-30 13:59:41, painkiller87 pisze:
(...) Najważniejsze że mi sie podoba. Pozdrawiam.

I tak trzymaj. :: A końcu auto jest dla nas, a nie dla widzów. Ciekawi mnie jakie jeszcze zmiany planujesz wprowadzić. W wątku o tuningu jest fotografia fajnie zrobionej przejściówki. Też ma obniżony przód.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-07-01 10:49:32 ]

Zagubił Ci się znaczek z atrapy czy dziadek sobie zostawił na pamiątkę?
Fajna naklejka REMUS, pokaż proszę foty wydechu bo ciekawym jak wygląda wydech Remusa w Polonezie.
1000W w bagażniku? No chyba, że watów z naklejki na pudełku od chińskiego subwoofera.
Generalnie, powodzenia życzę i usmiechu na twarzy.
A koledzy niechaj nie przesadzają - takie szyberdachy montowano u zagranicznych dealerów na przykład. Luz.

Cytat:
2007-06-30 23:43:48, kaovietz pisze:
(...) 1000W w bagażniku? (...)

10 żarówek 100 W i gotowe.

Cytat:
2007-06-30 23:43:48, kaovietz pisze:
Zagubił Ci się znaczek z atrapy czy dziadek sobie zostawił na pamiątkę? Fajna naklejka REMUS, pokaż proszę foty wydechu bo ciekawym jak wygląda wydech Remusa w Polonezie.

znaczek sam usunąłem bo szpeci auto srebrny durny znaczek a wydechu nie pokaże. Pokazywałem jak byłem mały

Witam kolegę ....

modyfikuj z rozsądkiem to autko,

btw. a czy to jest Osiek ten nad Notecią ??

Cytat:
2007-07-01 11:26:44, PUTEKM pisze:
Witam kolegę .... modyfikuj z rozsądkiem to autko, btw. a czy to jest Osiek ten nad Notecią ??

---------------------------------------------------------------------------------

Osiek koło Oświęcimia. Autko modyfikuje jak by to nazwać z niepełnym rozsądkiem bo jak tu piszą pożal sie boże hehe. Jak narazie korniki usuwam a przy okazji omaluje jak to nazwaliście to szpetne auto ważne że mi sie podoba i czerpie z tego koledzy satysfakcje i nie cierpię na nudę przynajmniej.

Czekamy na dalsze fotografie z remontu.

Spoko daje foty ale bez bluzgów proszę może docenicie trochę wkład w to auto

Zaczne może od przedniego lewego błotnika: to co podkładem jest będzie także malowane na biały kolor

Tylne lewe drzwi
NO i pospawany już chyba próg bardziej zakładka na nadkolu(nie śmiać sie z spawów uczę sie na aucie dopiero migomatem ojca)

Jeszcze tylny błotnik nie zrobiony:

I całość jak widać końcówka przedniego błotnika jest jush oszpachlowana bo było wspawywane na zakładke chyba 4 cm od dołu dokonuje transplantacji z blachy którą wyciołem z dachu teraz są robione przeszczepy

ciekawe ile będzie zbędnych komentarzy ?? hmmmmm

SZPACHLA SZPACHLA SZPACHLA I JESZCZE RAZ SZPACHLA :d

-Panie majster, a dlaczego ten polonez ma silnik z tyłu?
-Się tam wbił, to jest.

w drzwiach miałem bardzo podobne korniki, polecam zdjąć boczki i zajrzeć od środka czy nie łapie ruda na dolnym zgrzewie i tam coś też zadziałać jak juz walczysz na całego.

Pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: roman16 dnia 2007-07-04 11:15:25 ]

Łoł wczoraj zacząłem robić tylny błotnik jak sie okazało broszką wycinam a tu dalej korniszony az wyciąłem 20 cm chlapacza 10cm na 15cm masakra ale jush jest blacha przeszczepiona wystarczy pospawać ale coraz jak wycinałem to adrenalina sie podnosiła nie chce wiedzieć co jest po prawej stronie hehe a zgrzewy tez trochę przerdzewiały w drzwiach ale to sie wyczyści i omaluje nie jest tak źle jeszcze ma jush 17 lat wiec sie nie dziwie pozdro

Jak myślicie umalować listwy boczne na czarno tak jak były czy umalować pod kolor auta mi sie wydaje ze jak umaluje je na biało to nie będą współgrały z zderzakami

Czarne bezwzględnie.
Pyt. Czy to Osiek k. Płońska?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."