MotoNews.pl

Co wybrac 325tds czy 318is oba e36 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam zamiar kupic bmw najprawdopodobniej serii 3.
Wacham sie co do silnika czy 2,5tds czy 1,8is.Rocznniki 95-97.Prosze o jakies porady jakies, moze porównanie co do kosztów eksploatacji ,dynamiki i cokolwiek co pomogłoby mi wybrac lepszy.Najchetniej kombi.

jak kombi to 1,8is odpada bo go nie bylo w kombi, poza tym wystarczy poszukac bo o TDS'ach to bylo juz z 10 tematow i jest o czym poczytac.

A wolisz zapach oleju czy benzyny?

Cytat:
2005-06-17 19:49:09, jick pisze:
Witam.Mam zamiar kupic bmw najprawdopodobniej serii 3. Wacham sie co do silnika czy 2,5tds czy 1,8is.Rocznniki 95-97.Prosze o jakies porady jakies, moze porównanie co do kosztów eksploatacji ,dynamiki i cokolwiek co pomogłoby mi wybrac lepszy.Najchetniej kombi.

Jeżeli względy ekonomiczne to TDS, a jeżeli by mi nie zależało to IS-a. No i oczywiście IS-ów nie było w wersji Kombi

Wiem że 1,8is nie było w kombi i to jest plus na rzecz tds'a.A czy wolę
zapach benzyny czy oleju?To raczej będą wąchać ci z tyłu
O tds'ach było sporo ale o 1,8is juz troche mniej.Chodzi mi raczej o to czy radosc z jazdy is'em jest na tyle większa że przebija względy ekonomiczne diesla (no i to że nie jest kombi)
Bo kombi e36 jest piękne.

jeśli 3jka w kombiku to diesel 2,5L 143 konny jest bardzo dobrym silnikiem jak na taki model,wystarczy w zupełności,takie mam zdanie na ten temat,no a jeśli sedanik 318iS 140 konny no to też bardzo pozytywna jednostka

Cytat:
2005-06-18 12:02:41, luke26dg pisze:
,no a jeśli sedanik 318iS 140 konny no to też bardzo pozytywna jednostka

sedana z 318is tez raczej nie znajdzie bo wychodzily tylko w usa a na europe tylko limitowana seria z m pakietem w liczbie kilkaset sztuk o ile pamietam. jak 318is to tylko coupe.

Cytat:
2005-06-18 12:04:41, tolo84 pisze:
sedana z 318is tez raczej nie znajdzie bo wychodzily tylko w usa a na europe tylko limitowana seria z m pakietem w liczbie kilkaset sztuk o ile pamietam. jak 318is to tylko coupe.

pomyłka z mojej strony,przyznaje się,myślałem o coupe 318iS,o którym muszę powiedzieć,że jest dobrym autem ale 4 lata temu nie dał rady mojej Calibrze 2,0i 8v OHC 115koni bez żadnych przeróbek silnika,no ale była przyzwyczajona do 7 tys obrotów na każdym biegu no i chłopak w beci był bardzo zdołowany,a ja byłem cały w skowronkach no ale to stare czasy...teraz liczy się tylko B M W pozdro

Cytat:
jick Wysłany: 2005-06-18 11:54:15
Wiem że 1,8is nie było w kombi i to jest plus na rzecz tds'a.A czy wolę
zapach benzyny czy oleju?To raczej będą wąchać ci z tyłu

niestety tak tylko się wydaje ż ebędą wszyscy wąchać z tyłu wystarczy że trafisz na peugeota 307 2.0 L i ty będziesz wąchał taka prawda niestety najlepiej to 325 w coupejce i gaz sekwencyjny do niej chip i w tedy możesz powalczyć

307 2.0 benzyna to straszne GÓWNO!!! jeździłem tym i do pięt nie dorastalo mojemu golfowi IV 1,6 benzyna, który swoją drogą do pięt nie dorasta w żadnej kwestii do e36 328, jesli chodzi o peugeoty to jedynie 106 s16 mialem taki 2 lata i jeszcze po tunningu Gutmanna (135ps) kocham to auto i zawsze bede je kochać! ale od 2 miesięcy kocham na maxa też bmke 328 jest równie klimatycza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-i jeszcze lepsza!

wiem ze 307 to gówno ale niestety faktom się nei zaradzi 307 potrafi z pod świateł zamieśc 325tds