Czujnik zblizeniowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie mozna kupic czujnik zblizeniowy do tylu ??? i jak to dziala pokrywa cala przestrzen z tylu bo juz 3 raz w cos wale przy cofaniu (brak doswiadczenia albo slepota ) i troche mnie to denerwuje zwlaszcza ze za pierwszym razem stracilem tylna szybe i slupek ale to bylo noca i wpakowalem sie na parkingu pod przyczepe od tira a ostatnio przesowam latarnie

Chodzi Ci o czujnik ułatwiający parkowanie? Jesli tak - to najczęściej są to 3 czujniki (najczęściej),(jeśli mowa o czujnikach - bo są teź kamerki ) - montuje się jeden po środku, dwa na końcach zderzaka (lewym i prawym). Na allegro jest sporo takich bajerków i tam też są opisy tego działania - zatem życzę miłej lektury

dzieki a nie wiecie jak z montazem bo ja tam jestem lewy narazie do takich spraw jest to w miare proste czy trzeba jechac do elektryka ???

Wiesz... zależy jak u Ciebie ale to raczej położenie instalacji i jej zasilenie - nic więcej

a mi sie wydaje ze sa to 4 sondy,a czasem nawet 5
montaż jest banalny, w 2107 mysle ze obeszłoby się bez demontażu zderzaka.
koszt zalezny od ilosci sond, oraz wyswietlacza
popatrz na allegro,wpisz czujniki cofania

Cytat:
2005-06-22 13:31:22, Grzesiek pisze:
a mi sie wydaje ze sa to 4 sondy,a czasem nawet 5 montaż jest banalny, w 2107 mysle ze obeszłoby się bez demontażu zderzaka. koszt zalezny od ilosci sond, oraz wyswietlacza popatrz na allegro,wpisz czujniki cofania

Tak jak napisałeś - w zależności od ilości sond - najprostrzy jaki widziałem, miał 3 sondy

patrzylem na allegro sa co prawda za 160 zl ale w moim przypadku chyba warto bo jak tak dalej pojdzie nie dotrwam do statusu klubowicza z tym samochodem

Cytat:
2005-06-22 13:56:53, maxymilan pisze:
patrzylem na allegro sa co prawda za 160 zl ale w moim przypadku chyba warto bo jak tak dalej pojdzie nie dotrwam do statusu klubowicza z tym samochodem

Tu masz nawet za 139 + wysyłka

czujniki znajdziesz też w niektórych hipermarketach