Hamulce jak się nazywają

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie ...

Nowsze hamulce są firmy Lucas a te starsze gdzie są wszystkie tarcze jakiej są firmy ? Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że jest to dzieło angielskiej firmy o nazwie "High coś tam" ale oczywiście głowy nie dam

pozdr

Cytat:
2005-06-11 19:55:29, thaniel pisze:
No właśnie ... Nowsze hamulce są firmy Lucas a te starsze gdzie są wszystkie tarcze jakiej są firmy ? Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że jest to dzieło angielskiej firmy o nazwie "High coś tam" ale oczywiście głowy nie dam pozdr

High Extreme Ryzyko !

hehe ja na serio mowie nooo

pozdr

Cytat:
2005-06-11 20:23:41, thaniel pisze:
hehe ja na serio mowie nooo pozdr

No na serio to jedyna poprawna odpowiedz Macie inne skojarzenia ?

Cytat:
Nowsze hamulce są firmy Lucas a te starsze gdzie są wszystkie tarcze jakiej są firmy ?

Starsze to ZWALNIACZE a nie hamulce

Cytat:
No właśnie ... Nowsze hamulce są firmy Lucas a te starsze gdzie są wszystkie tarcze jakiej są firmy ? Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że jest to dzieło angielskiej firmy o nazwie "High coś tam" ale oczywiście głowy nie dam pozdr

a to te stare fiaciory Mileterecento (Pontony) nie miały właśnie tego układu??? Mi się wydaje że to czysta włoszczyzna, w Uniaku siedzi to samo, a klocki podchodzą pod starą Pandę, Ritmo i coś tam jeszcze z Fiata...
Ja stawiam na Włochów a nie Anglików...

No wlasnie o to chodzi ze wypada ze to wloszczyzna by byla a to podobno angicy robili .... moze cos ktos wie

pozdr

Panowie czy ktos z was ma zalozone do starych typow hamulcy klocki ham. firmy lukas???
Bo ja mam i uwazam ze skutecznosc tych zwalniaczy sie znacznie poprawila.

Cytat:
2005-06-12 16:07:41, dreX pisze:
Panowie czy ktos z was ma zalozone do starych typow hamulcy klocki ham. firmy lukas??? Bo ja mam i uwazam ze skutecznosc tych zwalniaczy sie znacznie poprawila.

Mam klocki Lucasa założone do starych tarcz - klocki dedykowane do starego ukłdu hamulcowego. Hamowanie jest znacznie lepsze niż na Fomarze

Porównywanie klocków Fomaru do Lucasów to jak porównanie sosu do spaghetti Napoli w proszku Knorra i Winiar. Kupiłem dzisiaj to drugie, tylko dlatego że nie było Knorra i chyba zaraz pójdę to zwrócić, buehehehe

Cytat:
2005-06-12 19:15:37, Makaveli pisze:
Porównywanie klocków Fomaru do Lucasów to jak porównanie sosu do spaghetti Napoli w proszku Knorra i Winiar. Kupiłem dzisiaj to drugie, tylko dlatego że nie było Knorra i chyba zaraz pójdę to zwrócić, buehehehe

nie martw się ! właścielem jest ta sama firma (Knorra i Winiar)

Cytat:
2005-06-12 19:15:37, Makaveli pisze:

Kupuję sos Wujka Bena, ale domyślam się o co Ci chodzi

Na klockach Lucasa nareszcie skończyło się blokowanie tłoczków i nadmierne brudzenie felg

Cytat:
2005-06-12 19:36:10, automatic pisze:
nie martw się ! właścielem jest ta sama firma (Knorra i Winiar)

Pozostaje kwestia low-end'u i high-end'u

DreX
Gdzie kupiles te klocuszki i ile dałeś za nie ????

Cytat:
2005-06-12 22:54:52, t_kucyk pisze:
Kupuję sos Wujka Bena, ale domyślam się o co Ci chodzi

Wujek Ben jak na nyggera robi całkiem niezłe sosy

No ale off-top się zrobił - w końcu kto wypuścił te hamulce, które na nieszczęście trafiły do naszych Poldków?

te stare to na 99% lockheed ale nie wiem czy bedzie to ta sama co robi samoloty

Cytat:
2005-06-12 23:34:56, Walezy pisze:
te stare to na 99% lockheed ale nie wiem czy bedzie to ta sama co robi samoloty

No pięknie! Czyli Thaniel miał dobre przypuszczenia.
No to nas Angole ładnie załatwili

A pozniej mowia worst car ever fajfokloki jedne

Dzieki Walezy za info

pozdr

Cytat:
2005-06-12 23:36:47, Makaveli pisze:
No pięknie! Czyli Thaniel miał dobre przypuszczenia. No to nas Angole ładnie załatwili

Lockheed to amerykany.

Cytat:
2005-06-12 23:43:43, leon pisze:
Lockheed to amerykany.

aaa to te hamerykańskie imperialistyczne sobaki!

Trochę dziwne - hample w Df'ie rodem z hAMERYKI