Profile zamknięte

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamierzam sobie przy użyciu odpowiedniego środka wykonać ich konserwację, tylko po oględzinach autka zastanawiam się, co to są te profile.
Od spodu patrząc - podłużnice - wszystko pięknie, z wprowadzeniem środka nie będzie problemów.
Ale idąc trochę w górę mamy progi - też profil zamknięty, ale żadnych otworów wpustowych nie ma, a może są?
Co jeszcze wypsikać? Na pewno zdejmę podsufitkę, osłonę tylnej klapy, ale już np. nie chce mi się zdejmować boczków drzwiowych - są w drzwiach jakieś otwory technologiczne?

Może już się ktoś w to bawił i wspomoże?
W Archiwum nie ma nic o tym.

Jesli chodzi o progi to mozna sie do nich dostać od środka samochodu po zdjęciu plastikowej tapicerki na progu, tam sa taki owalne otwory przez które wpsikiwalem wężykiem środek konserwujacy. warto także zdjąć boczek w bagażniku i zalac okolice nadkoli, tam też bywa wesoło!

Cytat:
2005-06-21 16:50:17, markocieszyn pisze:
Jesli chodzi o progi to mozna sie do nich dostać od środka samochodu po zdjęciu plastikowej tapicerki na progu, tam sa taki owalne otwory przez które wpsikiwalem wężykiem środek konserwujacy.

O to chodziło. Dzięki wielkie!

Witam
A jakiego srodka konserwującego uzywałes ??

POzdrawiam

Do progów można dostać się od spodu auta, są tam takie małe słabo widoczne otwory przy rancie progu ale lepiej podobno jest psikać od środka tylko te listwy plastikowe można przy zdejmowaniu pourywać ;(
Po co ty chcesz podsufitkę ściągać? Pierwszy raz słyszę o czymś takim......
Drzwi również mają otworki od dołu drzwi ale lepiej jest również zdjąć boczki.
A środki do kons. profili to np. Boll, Tectyl, Fluidol.....to sa dobre specyfiki.

Cytat:
2005-06-24 11:23:52, Andrew pisze:
D ;( Po co ty chcesz podsufitkę ściągać? Pierwszy raz słyszę o czymś takim......

No niestety po to, że ruda się pojawiła przy mocowaniu relingów.
A na przykładzie mocowanie tylnej wycieraczki wiem, że to się szybko rozprzestrzenia.

Co do progów, to poszukam tych małych otworków. Zdejmowanie plastików to ostateczność. Mocowania rzeczywiście są strasznie tandetne - wiem, bo kiedyś przewody ciągnąłem.
Co do drzwi, to pod boczkami, które się zdejmuje szybko i przyjemnie jest jeszcze gąbka - przyklejona

A co do środka Fluidol w najbardziej newralgiczne miejsca
i jakiś tańśzy z Allegro na resztę.

O i linka fajnego znalazłem:
http://www.automotoserwis.com.pl/artyk/2004-12/konserwacja.htm

[ wiadomość edytowana przez: Skolmi dnia 2005-06-24 12:09:18 ]