Stacyjka od Zośki do 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakupiłem ostatnio kierę monte do swojego kanta i chciałbym zamontować też okrągłą obudowę kolumny kierownicy z lat 74-78, ponieważ mój rocznik ma już kwadratową, a to w połączeniu z tą kierą wyglądało będzie średnio.
Problem w tym, że do okrągłej obudowy podejdzie tylko odpowiednia stacyjka - montowana pod lekkim ukosem do góry.
I tu pada pytanie pierwsze - czy taka ukośna stacyjka z wczesnego MRa to to samo, co stacyjka z Zośki 1100p?
Pytanie drugie: o w miarę szybki, przyjemny i skuteczny patent na wymontowanie z auta stacyjki, która dla zabezpieczenia przykręcona jest na śrubki bez frezu na wkrętak. Tyklo wiertareczka i rozwiercanie?
Dzięki

Stacyjka pasuje mialem chwilowo w 128 (zosia ma identyczna minimalnie inna w budowie) prosta ze starego kanta jak zgubilem kluczyki kolumna kierownicza ma taka sama srednice blokada tez pasuje idealnie, jezeli chodzi o wyjecie stacyjki w ktorej sruby maja uwalone lebki to ich nie rozwiercaj szkoda nerwow jak masz gdzies tyl stacyjki wiadomo o co chodzi to z polokraglym wycieciem gdzie sie trzymaja te sruby bierzesz tniesz po tym katowka tak rzeby uciac leb dolnej srubie, potem wkladasz w szpare pomiedzy stacyjka a tym co cioles srubokret i lekko rozginasz i obracasz stacyjka tak rzeby uciac druga srube ta z gory, jak utniesz to sruby palcami wykrecisz ze stacyjki, aha ten tyl ktory tniesz pasuje tez z malucha poloneza itd jest taki sam takze napewno jakis znajdziesz

Nie sqmałem chyba... To znaczy że Zośki / 128ki itp mają stacyjkę taką jak "prosta" w póżnych MRach, czy taką jak "krzywa" we wczesnych MRach?

Stacyjka z zoski/128 jest krzywa chyba o taka chodzilo

Cytat:
2005-06-25 23:49:33, Lukasz128 pisze:
Stacyjka z zoski/128 jest krzywa chyba o taka chodzilo

Okej, dzięki za info, o krzywą chodziło!

Nie żebym był pesymistą bo to tego mi daleko, ale jak zamontowałem stacyjke z Zośki do Kaszla (kostka została maluchowa) to teraz po wyjęciu kluczyka można spoko zostawić załączony ten obwód, na ktorym są światła - zależy jak sie wsio ułoży .

Cytat:
2005-06-26 14:22:03, Race_D pisze:
Nie żebym był pesymistą bo to tego mi daleko, ale jak zamontowałem stacyjke z Zośki do Kaszla (kostka została maluchowa) to teraz po wyjęciu kluczyka można spoko zostawić załączony ten obwód, na ktorym są światła - zależy jak sie wsio ułoży .

Rejs, ale ja mam kanta a nie kaszla .
Chodzi mi tylko o to, żeby jakaś stacyjka podpasowała pod okrągłą obudowę kolumny kierownicy w DFie i będzie się z instalacją DFa zgadzała, z tego co widziałem stacyjka z Zośki by podeszła, tak dla pewności się zapytałem.
Ej, ale Ty przecież masz Zośkę (ch* że w kawałkach ), jak to by Twoim zdaniem pasowało? W kawowym masz okrągłą obudowę kolumny? Albo w bordowozie? Hę?

EDIT: Wieść niesie także, że jest sposób na przeróbkę prostej stacyjki z kanta pod tą starą obudowę, ale póki co czekam na info co i jak...

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2005-06-26 21:29:46 ]