KLIMA-ZAPACH

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM! Wiecie może co jest przyczyną gdy po właczeniu klimatyzacji rozchodzi się po samochodzie zapach podobny do rozpylonego kurzu(lekko dusi ale nie śmierdzi).Dodam że bez właczonej klimy nie ma tego i jest normalnie.Prosze o porady jak to zlikwidować.

DZIĘKI

Rzuć na tace...................................................GRANAT ! ! !

prawdopodobnie musisz odgrzybyc weze, kanlay i filtr przez ktory leci powietrze z klimy, w serwisach biora za to kolo 50 zl.

jak juz sobie to odgrzybisz to pamietaj zeby regularnie wlaczac klime. njalepiej co jakies 2-3 tygodnie, nawet w zimie. wtedy zapach nie powroci tak szybko.

Dzisiaj w sklepie widziałem spray z takim specialnym wężem do odgrzybiania klimy i usuwania nieprzyjemnych zapachów i problem w tym że popolsku nic nie pisze i tu mam pytanie czy ktoś to stosował i jak to się robi? Był bym wdzięczny za jakieś wiadomości na ten temat pozdrawiam.

Cytat:
2005-06-23 15:56:04, maras440 pisze:
Dzisiaj w sklepie widziałem spray z takim specialnym wężem do odgrzybiania klimy i usuwania nieprzyjemnych zapachów i problem w tym że popolsku nic nie pisze i tu mam pytanie czy ktoś to stosował i jak to się robi? Był bym wdzięczny za jakieś wiadomości na ten temat pozdrawiam.

Wiesz klimatyzacja w BMW to nie jest nawiew zimnego powietrza w Syrenie 105, wiec może niech takie rzeczy to zrobią fachowcy. Niby przytniesz na tym jakies 30 czy 40 zł teraz. A w przyszłości będzie awaria z tego powodu na 700 zł.

Cytat:

wtryskujesz pianke w kanały wentylacyjne, na filtr ppylkowy, i chłodnice klimy za pomoca wezyka, włanczasz klime na ful na jakies 15min i po odkazaniu , nic prostrzego, prawie jak w syrenie 105 hahaha
pozdrawiam

włanczasz nawiew ma maxa min 15 min przy zamknitych wlotach do kabiny , bo ci tapicere za pier...... piana .
( i ognia z wężyka)
W żadnym przypadku nie włanczaj odrazu klimy bo zamrozisz piane i całe psikanie psu na bude , piana zamarznie na parowniku i nie zabije robali , gzrzybków i reszty tałatajstwa !!
filtr jak wymienisz pyłkowy to też tragedji nie będzie
powodzenia z ,,psikaniem,,