MotoNews.pl

Extremalne spalanie - corolla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio jechalem kilkadziesiat km A-4 z predkoscia ok.160-180km/h i obrotach ok.5000obr/m i zauwazylem ze wsyslo mi duzo paliwka, tak sie zastanawiam ile silniczki np. 4E-FE 4A-FE i cala reszta moga w takim trybie spalac, bo nie robilem takiego pomiaru nigdy, ale na pewno ponad 10L spokojnie wyjdzie jak nie 15-20
oczywiscie pisze o PB nie LPG

Tez zauwazylem zwiekszony(znacznie) apetyt na paliwo i...olej, ale dziwne ze szczegolnie na A4-grubo powyzej 10(powyzej 160km w zwyz...)
pozdr-Strato

Opór czołowy rośnie z kwadratem prędkości a więc i spalanie też

Mnie komputer pokazuje cos ok 18 litrów!! przy 180 -190kmh

W mojej E12 (poj. 1.4) spalanie też wychodzi bardzo wysokie przy takiej jeździe.

Na A4 na odcinku z Wrocka za Opole spalała mi wg. komputera pokładowego od 16 do 23 litrów, ale to było spalanie chwilowe. Kiedyś w nocy przeleciałem z Wrocka do Opola z prędkością > 180 km/h (pusto było), spalanie wyszło , ale co tam, przyjemnośc z jazdy była dużo większa

Czasem trzeba mieć przyjemność z jazdy...

ale teraz kiedy rysuje sie cena 4.30 za litr zwyklej benzynki to , trza odlozyc przyjemnosci do lamusa albo sie wyprowadzic z tego kraju....

Panowie u mnie tak samo - przycinę więcej i zaraz odczuwam to na spalaniu. Corllka jest świetna do spokojnej jazdy pomoim że można z niej trochę wycisnąć.

W czasie docierania silnika wychodziło mi 6.5 l w mieście. Teraz niżej 8.5 ciężko zejść

Cytat:
2005-06-21 14:51:35, madzia_83 pisze:
Panowie u mnie tak samo - przycinę więcej i zaraz odczuwam to na spalaniu.

Madziu, tak samo jest w każdym samochodzie, w najlepszych dieslach też !!!!! Za to niektóre zawsze palą za dużo (Fiat, Alfa, ...)

U mnie LPG od 7.8 przy spokojnej jeździe do 13 przy 160-170!
Ale LPG

jaka masz instlacje, sekwencje na wtryskach ?

Ja??????
2 generacja z 2000roku montowana w ASO (Landi Renzo)
Koszt w 2000r. 4000zł.!!

Pozdro.

i co liczyles czy juz ci sie zwrocila instalacja ?
ile robisz km miesiecznie ?

Eeee... przy 160-180km/h mnie tam najwyżej zrównuje się spalanie w trasie ze spalaniem miejskim, czyli jakieś 13-14 litrów
LPG oczywiście
Pozdro.

jak zaczne wydawac powyzej 400zl na PB zakladam LPG i mam w dup...wszystko jak sie zepsuje to sie naprawi. Ostatnie podwyzki to jakis zart pace za litr PB tyle ile za dobrego browarka ponad póllitrowego wiem ze przelicznik nie ten ale ....chyba w Polsce tylko sa takie anomalie

Ostatnio jechalem z butem na ziemi A-4 kolo zakopianki to spalanie na pewno wyszlo ok. 15L

Kupilem z instalką!

jaka, mieszalnik zwykly jest tam zalozony czy sekwencyjne wtryski ?

nie gasnie ci jak dojezdzasz np. do skrzyzowania, swiatel itp. ?

Landi Renzo II-generacji
Żadnych wybuchów i żadnego gaśnięcia, żadnych wachań obrotów i nic podobnego Wszystko tak jak na bęzynie!!!

Pozdro.