MotoNews.pl

[ot] wiatrak chlodnicy, radio, opel astra 1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Coś sie popsuło i wiatrak wogóle sie nie włącza. Bezpiecznik cały, kostka przy wiatraku z kabelkami i łączeniami dalej niesprawna. Możliwe ze sie wiatrak popsuł i trza wymienić cały? Jak mozna sprawdzic czy on działa czy wina leży gdzie indziej?
a dwa jak mam wyjąć te mierne radio blaupunkta seryjnie montowane w astrach? Wkręcane one jakoś jest czy jak? Widać je na fotce ponizej:

To radio prawdopodobnie ma na brzegach po lewej i prawej stronie 4 małe otworki, trzeba w nie włożyć jakieś druciki/gwoździki i wtedy radio wyjdzie. A wiatrak nie wiem gdzie jest. Sprawdź najpierw czy przypadkiem sam włącznik się nie rozwalił.

jop, ma wlasnie takie otworki
wiatrak jest przed chłodnicą przecież, znaczy sie wentylator czy kij to zwie, powinien sie włączać przy 95 stopniach chyba, a nieraz jest 100 i sie nie włącza

Mogl ci wlacznik pasc, jest wkrecony w chlodnice, zewrzyj na krotko i zobacz czy zabngla, w dziorki wsadz cztery nity badz gwoizdziki do samego konca i wtedy radio wyskoczy.

no właśnie jak zewrzeć to na krótko? zeby wiatrak sie załączył? wchodzą do niego 2 kable...

zapraszam na FORUM OPEL KLUB POLSKA. może tutaj będzie łatwiej znaleźć odpowiedź

pzdr

No ale jeden zapewne jest tez podlaczony do tego wlacznika w chlodnicy a obok niego zaraz w tym sammym wlaczniku drugi. i te zwierasz.

Cytat:
2005-06-25 18:42:14, toki pisze:
jop, ma wlasnie takie otworki wiatrak jest przed chłodnicą przecież, znaczy sie wentylator czy kij to zwie, powinien sie włączać przy 95 stopniach chyba, a nieraz jest 100 i sie nie włącza

Jakoś tym radiem się zasugerowałem i myślałem, że chodzi o wiatrak/wentylator ten od nadmuchów w środku auta