Uwagi po zakupie nowego Accenta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam juz nowiutkiego H.Accenta
Bardzo mily samochod - moze wyglad nie jest super rewelacyjny, ale co tam.
Olej jakim jest zalany silnik nie jest znany - serwis takze nie posiada takiej wiedzy Ciekawe co mam dolac w przypadku ubytku oleju?
Wg instrukcji samochod moze brac 1litr oleju/1500km?!! Szok -to chyba jakies nieporozumienie?
Glosniki grają poprawnie, ale mialem nadzieję, że będą graly lepiej.

Z informacji w książce gwarancyjnej: samochod w przypadku awarii trzeba dostarczyc na wlasny koszt. To chyba cos jest nie tak - juz telewizor serwis ma sam zabrac a co dopiero samochod! To sie jeszcze dowiem.

Silnik chodzi przyjemnie, choc w Instrukcji obslugi napisano, że przez pierwsze 2000 km docierac (jednak) - m.in. pracowac w zakreesie obrotów 2-4 tys. i nie przekraczac 90km/godz.!! To chyba jakies jaja 90 km/godz. - rowerem szybciej jeżdżę!?

To na tyle uwag. Poza tym samochodzik super.

JerzyR

Cytat:
2005-06-21 11:59:00, JerzyR pisze:
Mam juz nowiutkiego H.Accenta Bardzo mily samochod - moze wyglad nie jest super rewelacyjny, ale co tam. Olej jakim jest zalany silnik nie jest znany - serwis takze nie posiada takiej wiedzy Ciekawe co mam dolac w przypadku ubytku oleju? Wg instrukcji samochod moze brac 1litr oleju/1500km?!! Szok -to chyba jakies nieporozumienie? Glosniki grają poprawnie, ale mialem nadzieję, że będą graly lepiej. Z informacji w książce gwarancyjnej: samochod w przypadku awarii trzeba dostarczyc na wlasny koszt. To chyba cos jest nie tak - juz telewizor serwis ma sam zabrac a co dopiero samochod! To sie jeszcze dowiem. Silnik chodzi przyjemnie, choc w Instrukcji obslugi napisano, że przez pierwsze 2000 km docierac (jednak) - m.in. pracowac w zakreesie obrotów 2-4 tys. i nie przekraczac 90km/godz.!! To chyba jakies jaja 90 km/godz. - rowerem szybciej jeżdżę!? To na tyle uwag. Poza tym samochodzik super. JerzyR

Już w wątku o Getzie wyraziłem swoje zdziwienie tą inormacją o docieraniu...
Jest to w instrukcji Accenta... Dziwne, bo w instrukcji Getza jest napisane że "samochód nie wymaga żadnych formalnych zabiegów docierania"...

co do tego że serwis nie wie jaki olej jest zalany, to chodzo ci o markę olelu czy klase lepkości czy jak to tam sie nazywa. proponuje zmienic aso na inne i to od początku waszej znajomości, chyba sobie z nas "klientów" jaja robią

Cytat:
2005-06-21 11:59:00, JerzyR pisze:
Wg instrukcji samochod moze brac 1litr oleju/1500km?!! Szok -to chyba jakies nieporozumienie?

Taką informację znajdziesz prawie we wszystkich markach u nas sprzedawanych. To nie szok, a raczej standart.

Cytat:
2005-06-22 20:14:26, Bolls_no1 pisze:
Taką informację znajdziesz prawie we wszystkich markach u nas sprzedawanych. To nie szok, a raczej standart.

no dla mnie tez szok ;o a moze Ty diesla kupiles

a co do tego oleju to nie kapuje jak to nie wiedza nam powiedzieli ze zostal zalany mobil1 pelnosyntetykiem jeszcze mam naklejke ASO z reklama mobil1 hmm chyba ze w ASO wymienili na wlasna reke ale nie sadze....

PS. a czytales moze warunki gwarancji ? a dokladnie czego gwarancja nie obejmuje ? bo chyba wszystkiego nie obejmuje :/ no jezeli nic sie nie zmienilo od tego jak ja kupowalem ale teraz pewnie to samo jak nie gorzej skoro sa 3 lata bezlimitu km

Cytat:
2005-06-24 10:11:59, eqs pisze:
no dla mnie tez szok ;o a moze Ty diesla kupiles

zgadłeś.

Ale na temat: większość producentów podaje, że zużycie olejumoże sięgać nawet 1,5L na 1000km.