MotoNews.pl

Kontrolka zapiecia pasów e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ostatnim czasie przyjzalem sie wszystkim kontrolkom ktore znajduja sie na desce rozdzielczej. Przyswiecilem latarka prosto na wyswietlacz kontrolek i zauwazylem rozne ciekawe oznaczenia. Zainteresowala mnie kontrolka zapiecia pasow bezpieczenstwa, nie wiem czy opcja ta byla dostepna w lepszych wersjach czy tez mozna sobie pokombinowac w jakis sposob aby kontrola se zaswiecala . Osobiscie wydaje mi sie ze jakis czujnik jest w zapinaczach . 2 kontrolka rownie ciekawa jest napis CHECK , to chyba tez dotyczy lepszych wersji , moze m3. Moze juz ktos przerobil sobie i moze udzielic instrukcji ??

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-08-24 02:12:06 ]

Jesli dolozysz zaroweczke do kontrolki zapiecia pasow na desce, to po przekreceniu kluczyka kontrolka ta bedzie sie palic przez ok 10 s, cos w rodzaju przypominacza o zapieciu pasow, poczym zgasnie.
Bynajmniej u mnie w E34 tak jest i w E39.
Do E34 dolozylem sama zarowke i ten sam efekt co w E39.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-08-24 09:26:03, raffat pisze:
Jesli dolozysz zaroweczke do kontrolki zapiecia pasow na desce, to po przekreceniu kluczyka kontrolka ta bedzie sie palic przez ok 10 s, cos w rodzaju przypominacza o zapieciu pasow, poczym zgasnie. Bynajmniej u mnie w E34 tak jest i w E39. Do E34 dolozylem sama zarowke i ten sam efekt co w E39. Pozdrawiam

Ok dzieki za info, zaloze zaroweczke i zabacze czy bedzie sie palilo. Tam chyba wchodza zarowki 1,2 a co oznacza CHECK ?? pzdr

A jeszcze jedna sprawa, gdzie dostales te wtyczki czy oprawki w ktore wchodza te zaroweczki. Po rozkreceniu deski brakuje u mnie tych wkladow. ?

w kazdym sklepie mozna to kupic (motoryzacyjnym)

Cytat:
2005-08-24 12:05:33, _Arczi_ pisze:
w kazdym sklepie mozna to kupic (motoryzacyjnym)

Juz kupilem, pasuja sa troche inne wielkoscia ale swieca. Ciekawe dlaczego producent nie zalozyl tak waznej zaroweczki.

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-08-24 13:10:47 ]